Prikkel je zintuigen in Museum Beelden aan Zee

Langs de lange en brede boulevard van Scheveningen ligt museum Beelden aan Zee. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse, (inter)nationale beeldhouwkunst. De nabijheid van de Noordzee en de duinen is in elk aspect, zowel binnen als buiten, voelbaar en zichtbaar. Het schelpvormige gebouw met diverse terrassen en patio’s vol beeldhouwkunst vormt een mooi uitzichtpunt over de zee. De dag starten of afsluiten met een stevige strandwandeling geeft het bezoek een extra dimensie en ruimte voor reflectie.

Nationaal Park Hollandse Duinen - Interieur Beelden Aan Zee
Nationaal Park Hollandse Duinen - Blik van binnen naar buiten - Beelden Aan Zee

Hoe beeldhouwkunst en de zee samensmelten

De collectie Beelden aan Zee bevat meer dan 1000 beelden, ongeveer 1000 gipsmodellen en enkele honderden penningen.

Vanaf buitenaf zie je eigenlijk niets van de beeldhouwkunst die binnen te ontdekken valt. Het gebouw, ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist, is in het duin ingegraven en heeft zijn rug gekeerd naar de chaos van de drukste strandboulevard van Nederland. Hier kun je in alle drukte even de schaduw en stilte opzoeken. Je hebt een uitzicht over de Noordzee zoals je die niet snel treft, echt uniek!

Nationaal Park Hollandse Duinen -  The Shore Scheveningen

Duurzaam vertoeven bij The Shore

The Shore is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven. Met je voeten in het zand en je haren in de wind.

Scheveningen surfgebied

Vanaf Beelden aan Zee is het een mooie strandwandeling richting de haven van Scheveningen en vele restaurantjes. Zelfs zo dicht bij de stad heerst er rust, dankzij de ruisende branding en het gemoedelijke strand vol natuurlijke schatten. Dit deel van Scheveningen is surfgebied. Ook het beachvolleybal wint hier jaarlijks aan populariteit. De horeca is er ruim en relaxed.  

Nationaal Park Hollandse Duinen - Beelden Aan Zee - Pier

Met een panoramisch uitzicht over de zee in slaap vallen

De zee die onder je kamer ruist. De wind en de zon op je terras. Een spectaculair uitzicht over de Noordzee. Dit alles is mogelijk als je overnacht op de Pier in Scheveningen. Wordt je snel zeeziek? Geen probleem, alles staat solide op palen.  

Prikkel je zintuigen in Museum Beelden aan Zee