Op Marker Wadden expeditie

Met een driemaster genaamd Abel Tasman naar de Marker Wadden, de nieuwe aangelegde eilandengroep van ca. 10.000 hectare in het Markermeer. Dit prachtige natuurparadijs is een unieke plek waar ontdekkers, rustzoekers, wandelaars en vogelspotters al snel uren tekort komen.

Nieuw Land - Waterkant
Marker Wadden - Landal uitkijkpunt
Marker wadden - meeuwen vliegen op
Markerwadden - uitzicht

Varen naar een uniek natuurgebied in ontwikkeling

Met een authentiek zeilschip bereik je vanuit de haven van Lelystad of Hoorn in ongeveer twee uur de eilandengroep de Marker Wadden. De eilanden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Op de eilanden, met natuurlijke oevers, komt tot op de dag van vandaag nog steeds nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Het is dan ook een waar natuurparadijs voor vissen en vogels. 

Maar ook voor de mens worden er allerlei voorzieningen gerealiseerd. Zo kun je er heerlijk wandelen over de tien kilometer lange wandel- en vlonderpaden en vogels spotten of de wind door je haren laten waaien op het recreatiestrand. Of bekijk het gebied vanuit een vogelperspectief en beklim de twaalf meter hoge uitkijktoren De Steltloper. Eenmaal boven kun je genieten van het unieke uitzicht over het Markermeer met daarboven de iconische Nederlandse wolkenlucht. 

Het eiland krijgt beetje bij beetje steeds meer kleur en geur

Heleen Verduijn Boswachter
Landal Marker wadden - bijzonder overnachten
Foto: Landal GreenParks

Logeren in een eilandhuisje 

Middenin de natuur, ver weg van alles, logeren in een energieneutraal eilandhuisje? Dit kan vanaf de zomer in 2020. Op het Haveneiland komen namelijk vier zelfvoorzienende eilandhuisjes. En wat hierbij heel bijzonder is, is dat de huuropbrengsten ten goede komen aan de natuur in dit gebied. 

Met een speciale veerboot

De Marker Wadden zijn ook bereikbaar via de veerboot, welke in het voorjaar en de zomer regelmatig vaart. Ook is het mogelijk om een expeditie met een gids te boeken. 

Aanleggen met een eigen boot

Hoewel het Haveneiland van de Marker Wadden nog volop in ontwikkeling is, ben je nu al welkom met een eigen boot. Er zijn ligboxen en er is een stapelsteiger. 

Op Marker Wadden expeditie