Op de fiets over de Veluwe

Fietsen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een ideale manier om de afwisselende omgeving te verkennen. Onderweg geniet je van de pracht van alle landschapstypes, van uitgestrekte heidevelden tot de bossen. Helemaal omdat je gratis gebruikmaakt van de beroemde Witte Fietsen. Liever op je eigen fiets het park ontdekken? Of een fiets huren? Dat kan natuurlijk ook!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

40 kilometer aan fietspaden

Op zoek naar de mooiste fietsroutes in het park? In het Bezoekerscentrum en het Museonder zijn meerdere routes verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor "Beelden in het Landschap" (10 km) of de “Fietspuzzeltocht” (17 km). De echte fietsliefhebber kiest voor de route “Natuur en Cultuur” (20 km). 

Je kunt ook de ANWB-paddenstoelen die over het park verspreid staan, volgen. Hier heb je geen kaart voor nodig. 

Stap op de witte fiets

De ‘Witte Fiets’ is onlosmakelijk verbonden met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bij binnenkomst (de ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen) kan je direct opstappen op een van de 1800 fietsen. Daarnaast vind je de witte fietsen verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis Sint Hubertus. 

Zodra je een Witte Fiets in de stalling zet, mag een andere bezoeker er gebruik van maken. Je kunt ze dus niet reserveren of op slot zetten.

Een huurfiets reserveren

Er zeker van zijn dat je tijdens een dagje op De Hoge Veluwe het park per fiets kan verkennen? Huur dan een blauwe fiets of tandem. Dit is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. Deze gehuurde fietsen kunnen, in tegenstelling tot de Witte Fiets, wel op slot. Ze worden uitgegeven bij het bezoekerscentrum van het park bij de fietsenwerkplaats.

Aan het einde van de dag breng je de fietsen terug naar het bezoekerscentrum of zet je ze in een van de stallingen bij de 3 ingangen. Zet de fiets op slot en gooi de sleutel in de gele box. Meer weten? Klik hier voor meer informatie. 

 

Op de fiets over de Veluwe