Een culturele ontdekking middenin de natuur

In de Wassenaarse Duinen, omringd door bossen, weilanden en wateren vind je Museum Voorlinden. Een museum met moderne en hedendaagse kunst. Bezoek de wisselende tentoonstellingen, beeldentuin of volg het pad naar de hoogste duintop. Deze culturele ontdekking is een prachtige samenkomst tussen het werk van de mens en het werk van de natuur. Ervaar de schoonheid van kunst, cultuur en landschap.

Nationaal Park Hollandse Duinen - Museum Voorlinden
Foto: Pietro Savorelli

Anders kijken naar het Nederlandse landschap

 Middenin een 40 hectare tellend natuurgebied ligt museum Voorlinden Museum & Gardens. Op deze plek zie je vijf landschappen samenkomen: bos, oude strandwallen, jonge duinen, weilanden en aangelegde tuinen.

Voorlinden is dus naast een museum ook een openbaar landgoed. In en rondom Voorlinden kun je de rijke natuur op allerlei manieren ontdekken. Kies je ervoor om het museum te bezoeken? Via de 'Skyspace' in het dak kun je de lucht zien 'zoals je deze nog nooit hebt gezien.'   

In de buurt ligt natuurgebied Meijendel. Een uitgestrekt waterrijk duin- en natuurgebied waar verscheidene bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en een monumentale watertoren volledig opgenomen zijn in het landschap. Het zand in Meijendel is altijd in beweging. Het stuift over de graslanden, die op hun beurt dan weer veranderen in zandvlaktes.

 

Nationaal Park Hollandse Duinen - Schaapsherder Dunea Duinen

Op meeloopstage met de schaapherder

Aanschouw de meester aan het werk en ga op in haar mooie verhalen. Omringt door deze wollige grasmaaiers kun je op en top genieten, zo lang als je wilt.

Een frisse neus halen in Duingebied Meijendel. Een verzameling van mini-landschapjes waar dier en plant je graag ontmoeten.

Architectonische natuurbeleving

Het ontwerp van Museum Voorlinden is afgestemd op de omgeving. De langwerpige grondvorm bestaat uit natuursteen en transparante glaswanden. Een voorbeeld van architectuur die de natuurbeleving van buiten naar binnen haalt.

Een culturele ontdekking middenin de natuur