Dwars door het chique Den Haag naar de kust lopen

Van station naar de kust en weer terug, met een korte tramrit of helemaal te voet, de keuze is aan jou! Tijdens deze stadswandeling door het chique Den Haag kun je musea bezoeken, monumentale panden bewonderen, door prachtige stadsparken struinen, rondneuzen in karakteristieke winkels en uiteindelijk ook pootje baden in de Noordzee. Alles komt aan bod tijdens deze gevarieerde tocht. Of je ergens langer blijft hangen of meteen doorloopt? Ook hier: de keuze is aan jou!

Nationaal Park Hollandse Duinen - Mensen bij de Hofvijver

Mooie stad achter de duinen

Den Haag laat zich prima te voet verkennen. Vanaf het station ben je binnen enkele minuten in het Historische Haagse Bos. Aan de rand daarvan ligt Huis ten Bosch waar de Nederlandse koning met zijn familie woont. Net zo snel sta je op het Binnenhof, het Nederlandse politieke centrum. Eenmaal verder de stad in kun je diverse musea bezoeken, majestueuze stadspaleizen bewonderen of genieten van prachtige parken vol natuurlijk schoon. Na acht kilometer kun je de Haagse toer beëindigen en per tram terug naar het station of een frisse duik nemen in de Noordzee.

Nationaal Park Hollandse Duinen - Panorama Mesdag

Een 19e-eeuws vergezicht op de Noordzee

De Panorama Mesdag: een cilindervormig panorama schilderij van ongeveer 14 meter hoog en een omtrek van 120 meter. Uniek in zijn soort! Het schilderij, dat een van de oudste 19e-eeuwse panorama's in de wereld is, laat een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen tot leven komen.

Laat je inspireren door het unieke landschap van de Duinen, zoals vele oude schilders voor je.

Draai jij je hand niet om voor 8 kilometer?

Het is ook mogelijk om via een gemarkeerde route, door de duinen en het Haagse Bosch, om de stad heen terug te lopen naar het station. Onderweg zijn diverse punten waar je op een tram of bus kunt stappen.

Dwars door het chique Den Haag naar de kust lopen