Audioroute Schoorlse Duinen

Wil je al fietsend het verhaal van de Schoorlse Duinen ontdekken, gezien door de ogen van schilders en de hedendaagse landschapsfotograaf Kim Boske? Download dan de nieuwe app ‘Meesterwerk Nederlands Landschap’ met unieke fietsroutes zoals de audioroute Schoorlse Duinen. Deze kent twee routes: één van 28 kilometer en één van 22 kilometer.
Audioroute Schoorlse Duinen

Meesterwerk Nederlands Landschap

De audioroute Schoorlse Duinen is de tweede uit de serie Meesterwerk Nederlands Landschap, die ontwikkeld is voor het themajaar Ode aan het Landschap. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store of App Store. De komende maanden volgen er nog vier audioroutes, elk met een ander nationaal park of natuurgebied in de hoofdrol. Op deze wijze zetten we de Nederlandse nationale parken dit jaar extra in de schijnwerpers. Zowel de schoonheid als de hedendaagse vraagstukken over beheer en ontwikkeling komen aan bod tijdens deze bijzondere fietsroutes. 

De route

De Schoorlse Duinen is geen nationaal park, maar wel een heel bijzonder kust- en duingebied. Vrijwel nergens in Nederland zijn de duinen zo breed en zo hoog als hier. Stap op de fiets en kom tijdens deze audioroute meer te weten over zand dat naar de stad verhuisde, over wandelende duinen, over polders en verdwenen dorpen maar ook over kunst. Kunstwerken van onder andere Salomon van Ruysdael en zijn neef Jacob van Ruisdael, de schilders van de Bergense School en de hedendaagse landschapsfotograaf Kim Boske spelen een belangrijke rol tijdens deze route. 

De route start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen aan Oorsprongweg 1 Schoorl, waar je kunt kiezen uit twee verschillende routes. De Noordroute naar Petten is 28 kilometer en de Zuidroute naar Bergen is 22 kilometer. Je fietst bijna overal van knooppunt naar knooppunt over vrijliggende fietspaden. Onderweg maak je een aantal stops, om schilderijen en foto’s in de app te bekijken en meer te weten te komen over dit bijzondere kunst- en duingebied. 

Ga jij ook al fietsend op ontdekking door de Schoorlse Duinen? 

Bekijk hier de routekaart met fietsknooppunten voor de Noordroute en hier de routekaart voor de Zuidroute.

Meesterwerk Nederlands Landschap is ontwikkeld voor het themajaar Ode aan het Landschap. Lees hier het verantwoordingsdocument van audioroute Schoorlse Duinen. 

Audioroute Schoorlse Duinen