Audioroute Nationaal Park Lauwersmeer

Wil je al fietsend het verhaal van Lauwersmeer ontdekken, gezien door de ogen van de schilders van vroeger en hedendaagse fotografen? Download dan de nieuwe app ‘Meesterwerk Nederlands Landschap’ met unieke fietsroutes zoals de audioroute Nationaal Park Lauwersmeer in het gebied Waddenzee Unesco Werelderfgoed. Deze route is circa 38 km lang, waarbij je grotendeels fietst over vrijliggende fietspaden.
Lauwersmeer Konikpaarden
Lauwersmeer

Meesterwerk Nederlands Landschap

De audioroute Nationaal Park Lauwersmeer is de derde uit de serie Meesterwerk Nederlands Landschap, die ontwikkeld is voor het themajaar Ode aan het Landschap. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store of App Store. De komende maanden volgen er nog twee audioroutes, elk met een ander nationaal park in de hoofdrol. Op deze wijze zetten we de Nederlandse nationale parken dit jaar extra in de schijnwerpers. Zowel de schoonheid als de hedendaagse vraagstukken over beheer en ontwikkeling komen aan bod tijdens deze bijzondere fietsroutes.

De route

Ga je mee naar dit Groningse landschap van maren en prielen, van zoet en zout water, van dijken en wierden?

Deze fietsroute voert je langs het Lauwersmeer naar Lauwersoog, van de Deltadijk naar Ulrum en van Zoutkamp door oefenterrein Marnewaard terug naar het Lauwersnest.

Je volgt een route van fietsknooppunten die 38 kilometer lang is en waarbij je bijna overal over vrijliggende fietspaden rijdt. Onderweg is voldoende horeca aanwezig om even lekker te ontspannen aan de rand van de natuur en er een aangename fietsdag van te maken.

Je maakt kennis met het Groningse kustlandschap door de ogen van onder andere Willem van de Velde en Jacob van Ruisdael, de schilders van kunstenaarsvereniging De Ploeg en hedendaagse fotografen als Jan Koster en Awoiska van der Molen.

Ga jij ook al fietsend op ontdekking door Nationaal Park Lauwersmeer?

 

Bekijk hier de routekaart met fietsknooppunten.

Meesterwerk Nederlands Landschap is ontwikkeld voor het themajaar Ode aan het Landschap. Lees hier het verantwoordingsdocument van audioroute Nationaal Park Lauwersmeer. 

Audioroute Nationaal Park Lauwersmeer