Een nachtje overblijven in en om Nationaal Park Nieuw Land?

Bekijk dan deze bijzondere overnachtingen eens

Het land van mens en natuur. Waar je in dit drooggelegde gebied ook gaat of staat, de kracht van de natuur en de invloed van de mens ervaar je overal. De aangelegde (vogel)eilanden die nog volop in ontwikkeling zijn, de moerasachtige gebieden en de wetlands; ze veranderen keer op keer door de bijzondere interactie tussen mens en natuur. Het is een landschap waar je niet zo gemakkelijk op uitgekeken raakt. Zeil naar de Marker Wadden, fiets langs de moerassen en wetlands en verbaas je over de vele vogels, spot een zeearend of doe het gewoon allemaal. En wat is er dan leuker om op een bijzondere manier en dichtbij de natuur te overnachten. We presenteren je graag een aantal mooie opties om de beleving van Nationaal Park Nieuw Land compleet te maken.
Nieuw Land - overnachten - Marker Wadden
Foto: Ellen van den Doel
Nieuw Land - Buytenplaets Suydersee - Boomhut
Foto: Fotostudio Wierd
Nieuw Land - Landal - Marker Wadden
Foto: Landal GreenParks

Landelijk overnachten in Onze Kas

Energieneutraal, modern, rustig en ruim opgezet is Bed & Breakfast Onze Kas. Landelijk gelegen en grenzend aan een landbouw- en wandelgebied, maar ook dichtbij het stadscentrum van Lelystad. Hier kun je geheel op eigen wijze de natuur in trekken of de stad ontdekken, maar ook in en rondom de accommodatie is het heerlijk toeven. Waag een sprong in het diepe in het verwarmde buitenzwembad met jetstream of laat je verwennen in de HorecaKas, de naastgelegen horecagelegenheid. Om daarna te ontspannen onder de regendouche in je, met natuurlijke materialen en modern ingerichte, kamer. 

Meer informatie

Slapen op Schateiland

Laat je warm onthalen op familiecamping Waterhout, omringt door bos en water. Deze camping, met bijzondere ligging, vormt de poort naar Nationaal Park Nieuw Land. Waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen, vissen en varen op en rondom de Lepelaars- en Oostvaardersplassen. En wil je je even losmaken uit de omhelzing van de natuur, dan bezoek je met het grootste gemak het stadshart van Almere. Om na afloop terug te keren op je ruime kampeerplaats of toch nog even een drankje te nemen op het zonnige terras van de nabijgelegen Brasserie ‘Tien’.

Meer informatie

Duurzame eilandhuisjes aan het Markermeer

Op een geheel nieuw stukje Nederland, de Marker Wadden, heeft Landal vijf duurzame eilandhuisjes neergezet. Deze huisjes zijn energieneutraal, duurzaam gebouwd en voorzien van alle luxe. Het is een mooie samenwerking tussen Landal en Natuurmonumenten. De volledige opbrengst vanuit de verhuur gaat naar onderzoek naar de ontwikkeling van dit (nieuwe) gebied. Op de Marker Wadden kun je het echte eilandgevoel ervaren. Het is nog net niet alsof je alleen op de wereld bent, maar je lijkt er wel ver weg te zijn van het dagelijkse leven. Op geheel unieke wijze kun je er genieten van het enorme strand en talloze verschillende vogels. Een unieke en fotogenieke ervaring in de natuur! 

Meer informatie

Foto: Ellen van den Doel

Naar bed in een waterchalet

Hou het niet bij kijken, maar word helemaal één met het water door erop te verblijven. Direct aan het IJsselmeer, op steenworp afstand van het strand, drijven de luxe waterchalets van jachthaven Flevo Marina. Een heerlijke uitvalsbasis van waaruit je de omliggende natuur perfect per boot kan ontdekken, maar waar je ook net zo makkelijk te voet of per fiets vertrekt voor een frisse neus, een leeg hoofd of nieuwe energie. De chalets zijn van alle gemakken voorzien en voor een lekker hapje of drankje buiten de deur hoef je niet ver weg. Want in de jachthaven kun je sfeervol genieten van al het heerlijks dat ‘Aan ut Water’ op het menu heeft.

Meer informatie

Ga je mee naar Hajé?

Raak je niet uitgekeken op Nationaal Park Nieuw Land? Overweeg dan een overnachting in de waterlodge, of één van de andere kamers, van Hajé de Lepelaar. De lodge beschikt namelijk over twee kamers met veranda en een verrassend uitzicht over het prachtige natuurgebied. Het is een unieke verblijfslocatie voor natuurliefhebbers en mensen op doorreis. Naast verschillende, prachtige natuurgebieden heeft Flevoland ook op cultureel vlak veel te bieden. Trek gekregen? Schuif aan in hotel restaurant de Lepelaar. Een gezellig paviljoen met sfeervolle en hippe serres, om je even in de watten te laten leggen. 

Meer informatie

Even helemaal los van de bewoonde wereld

Het belevenissenbos, klinkt dat niet geheimzinnig? Het is het grootste en meest avontuurlijke speelbos van Europa en ligt er helemaal klaar voor om door jou te worden ontdekt. Jong en oud kan zich even totaal verliezen in de natuur. In het belevenissenbos zijn ook kleine natuurlijke kampeerveldjes verscholen. Deze zogenaamde bushcamps liggen verstopt in het groen en zijn omsloten door bos en water. Als aan het einde van de dag de stilte over het bos valt, ervaar je de rust van de natuur en lijkt het bijna alsof je even alleen op de wereld bent. Bushcamps de IJsvogel, de Braamsluiper en de Wielewaal zijn voorzien van een vuurplaats en eikenhouten banken. En al lijkt het alsof je even helemaal back to basic gaat, er is wel een klein, gedeeld sanitair gebouwtje aanwezig. Wel zo comfortabel! 

Meer informatie

Boomhut, droomdome, daktent of zeecontainer

Bij Buytenplaets Suydersee is the sky the limit als het om bijzonder overnachten gaat. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Je kunt er slapen in bijzondere tenten, hutten, wagens of chalets die op geheel eigen en passende wijze zijn ingericht en over een prachtig, natuurlijk uitzicht beschikken. Het is een uitgelezen plek voor het huren van een unieke accommodatie, maar je kunt er ook je eigen tent of woning op wielen kwijt. Of je nu kiest voor kamperen of glamperen, je zult ten alle tijde rust en ruimte ervaren. Dit zijn namelijk de kernwoorden van deze mooie locatie in Flevoland. Waar je tevens kunt genieten van de ontbijtservice, een gezamenlijke BBQ-/kampvuurplaats en mountainbikeverhuur. Uitgegeten en -geluierd? Dan kun je het aangrenzende bos intrekken om lekker te hiken of biken! 

Meer informatie

Foto: Fotostudio Wierd
Foto: Fotostudio Wierd