Drie bijzondere overnachtingen in de buurt van Wassenaar

Of je nu gaat dwalen door de Wassenaarse landgoederenzone, op culturele ontdekking gaat in de natuur of de rust opzoekt in vogelgebied Meijendel. Deze drie bijzondere overnachtingen in Nationaal Park Hollandse Duinen maken de reis door het veelzijdige Wassenaar compleet.
Boerderij met prachtig onderhouden tuin
Nationaal Park Hollandse Duinen - Duinen en Stad
Nationaal Park Hollandse Duinen - Museum Voorlinden
Foto: Pietro Savorelli
Nationaal Park Hollandse Duinen - Voetsporen van boswachter Mark
Kamer bij B&B Juliana's
Nationaal Park Hollandse Duinen - De Horsten Wassenaar
Nationaal Park Hollandse Duinen - Meijdenel

Deze logeeradressen zijn stuk voor stuk perfect als uitvalsbasis voor ontdekkingen in en rondom natuurgebied Meijendel; het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Maar om je op weg te helpen staan hier een aantal onderlinge verschillen en bijzondere eigenschappen van elk verblijf. Zo is de zoektocht naar een plek om te slapen, die meer is dan gewoonweg prima, iets eenvoudiger.

Karakteristiek met een eigenzinnige inrichting

Boutique Hotel Duinoord ligt in de buurt van de Wassenaarse slag, een afgelegen strandopgang van waaruit je gemakkelijk toegang hebt tot natuurgebied Meijendel. Het is een modern en luxe 4-sterrenhotel met een eigenzinnige inrichting. Wie op zoek is naar een verblijf aan de kust en waar een culinair diner beschikbaar is in het hotel zelf, zit hier helemaal goed. Voor tochten door de duinen kan ter plekke een fiets of e-bike gehuurd worden, alles is binnen handbereik.

Bekijk de website van Boutique Duinoord

 

Het comfort van nu met de sfeer van toen

Op slechts een half uur lopen van vogelgebied Meijendel kun je op adem komen in een lieflijke omgetoverde boerderij uit 1640. Bed & Breakfast aan Zee in Wassenaar is namelijk ver weg van de drukte en toch dichtbij vanalles. Het vrijstaande gastenverblijf, welke je huurt per gezelschap, heeft alle privacy en comfort die je je kan wensen als je zoekt naar sfeer, ruimte en natuur. Schrik niet bij aankomst, er zijn een paar gezellige viervoeters die gasten graag enthousiast begroeten.

Bekijk de website van Bed & Breakfast aan Zee

 

Alle aandacht voor details

Juliana's Bed & Breakfast in Wassenaar is niet gemaakt voor veel personen, maar dat maakt het nu juist zo bijzonder. Met een eigen ingang, een aparte zitkamer en een verzorgd ontbijt in de ochtend, boordevol lokale producten, heb je tijd voor jezelf en voor elkaar. De verse bloemen op de tafel, het uitzicht over de tuin en de vogelgeluiden buiten zorgen voor een natuurgevoel binnen. Voor cultuurliefhebbers is het misschien snel kiezen: Museum Voorlinden is slechts een paar straten verderop.

Bekijk de website van Juliana's Bed & Breakfast