Bijzondere overnachtingen in Van Gogh Nationaal Park

Kijk je al uit naar de uitgestrekte natuurgebieden, slingerende beken, landgoederen en prachtige stads- en dorpsgezichten? Of is het toch de geschiedenis van Van Gogh waarom je het gelijknamige nationale park wilt bezoeken? Wat jouw reden ook is, het is een goed idee om meerdere dagen uit te trekken voor je ontdekkingstocht. En bij een bijzonder park hoort natuurlijk een bijzondere plek om te overnachten. Keuze genoeg. Kijk hier eens!
Nuenen

Op één oor in een rijksmonument

Dat kan in de Van Gogh Cottage. Een Bed & Breakfast voor twee personen in het centrum van Van Gogh Village: Nuenen. Het prachtige monumentale pand ligt op een mooie plek in het dorp, met het Vincentre en het kleurrijke Brabantse landschap om de hoek. Een ideale plek om te genieten van rust en comfort, want dat is wat de B&B te bieden heeft. En dat is niet het enige. Ook voor een culturele belevenis kun je in deze omgeving terecht.

Meer informatie

Kamperen op het water

Lijkt het je wel wat om al dobberend het klokje rond te slapen? Dan is dit kampeervlot echt aan jou besteed. Ver weg van alle drukte geniet je volop van de stilte met slechts een enkele onderbreking van wiegend riet of een passerende vogel. Waar je je precies bevindt, daar merk je op dat moment eigenlijk niet zoveel van, maar het plaatsje heet: de Heen. Een klein dorp op de grens van Noord-Brabant en Zeeland. De kampeervlotten van de Heen liggen in het waterrijke deel van de Brabantse Wal. Van hieruit kun je de bijzondere, omliggende natuur beter leren kennen of eropuit trekken om cultuur te snuiven. Ook de Zeeuwse kust ligt binnen je bereik, om lekker verder te dobberen.

Meer informatie

Slapen bij Lowieke

Midden in het groen, tussen de boomkwekerijen, in het buitengebied van Zundert vind je B&B Lowieke. Een luxe, maar knusse Bed & Breakfast waar je met echte Brabantse gastvrijheid wordt ontvangen. Wanneer je onder de regendouche vandaan stapt, kun je er aanschuiven voor een ontbijt met lokale producten. Buikje rond gegeten? Betreed dan eens een van de prachtige nabijgelegen wandel- of fietspaden. Of bezoek het stads- of vogelrevalidatiecentrum van Zundert. Genoeg te doen in deze schilderachtige omgeving.

Meer informatie

Daar bij de lindeboom

Duizenden foto’s zijn er al gemaakt. We hebben het over Het Kostershuisje in Nuenen. Een historisch hoogstandje van het pittoreske dorp. Ooit als wevershuisje gebouwd, nu als bijzondere accommodatie te boeken. Dichter bij Van Gogh kun je haast niet komen. Hij heeft het groot weefgetouw, dat altijd in het huisje heeft gestaan, namelijk meerdere malen vastgelegd. Een echte culturele hotspot dus. Dat het van binnen prachtig gemoderniseerd is en je vanuit de accommodatie binnen no-time in het bos of in de grote stad staat, maken het verblijf helemaal compleet.

Meer informatie

Overnachten in de druivenkas

Onzichtbaar vanaf de straat, geheel door groen omgeven, is Bed & Breakfast Huize Druivelaar. Een honderd jaar oude authentieke en unieke druivenkas, met daarin even oude druivenranken én twee luxe, comfortabele kamers. Verlies jezelf in de 2600m2 grote, weelderige stadstuin of in de dromerige sfeer die er hangt. Zin om de drukte op te zoeken? Met een kwartiertje fietsen sta je in hartje Breda. Liever in ontspannen sferen blijven? In dezelfde tijd bevind je je in het Mastbos. Aan jou de keuze.

Meer informatie