Bijzonder overnachten in Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Of het je nu om de heuvels, bossen, paarse heide of sporen uit de ijstijd te doen is.. In Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal hoef je je nooit te vervelen. Een paar dagen uittrekken om deze parel uit de Nederlandse natuur te ontdekken is dan ook geen gek idee. Integendeel: een heel goed idee! Maak je bezoek extra speciaal door te overnachten bij een van onderstaande bijzondere accommodaties.
Overnachten in de Heuvelenrug
Uitzicht overnachten in de Heuvelenrug
Overnachten bij De Reggestee
Overnachten bij De Lemeler Esch - Comfortplaats

Slapen In de Heuvelrug

Aan de rand van de Sallandse Heuvelrug, tussen uitgestrekte velden en de mooiste fietspaden, vind je ‘In de Heuvelrug’. En dat kun je heel letterlijk nemen. Hier slaap je namelijk echt in de Heuvelrug, want de accommodaties liggen gedeeltelijk onder de grond. Door de unieke architectuur gaan deze vakantiehuizen volledig op in het landschap en door de grote raampartijen lijkt het ook van binnenuit alsof je onderdeel uitmaakt van de omliggende natuur. Met vrij zicht en optimale privacy. 

Het terrein rondom de huisjes bestaat uit vier hectare bos, weilanden, heide en veengebied. Met als echte blikvanger: de oude eikenwal die tussen de weilanden staat. Een mooie omgeving om zowel te voet, per fiets of te paard te bewonderen. Ook is er de mogelijkheid om fluisterboten, kajaks of kano’s te huren. Op zoek naar een leuke afwisseling tijdens je avontuur in de natuur? Binnen enkele honderden meters vind je het mooie authentieke dorp Hellendoorn met leuke restaurants.

Meer informatie

Een boer-gondische overnachting op De Reggestee

Op een steenworp afstand van Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal vind je een prachtige plek aan de Regge, genaamd De Reggestee. Een oude monumentale boerderij uit 1736 die volledig is gemoderniseerd en omgetoverd tot vakantiewoning, Bed & Breakfast en locatie om iets te vieren. Het is een plek geworden om in alle rust te genieten van de ruimtelijke en groene omgeving. 

Er zijn voorzieningen om je paard mee te nemen, maar vanuit deze accommodatie vertrekken ook verschillende mooie wandel- , fiets- en mountainbiketochten. En na zo’n sportieve activiteit in de frisse buitenlucht smaakt zo’n boeren ontbijt of lunch, voorzien van vers brood en een gekookt eitje, natuurlijk extra goed. 

Meer informatie

Luxe logeren in de Lemelerberg Lodge

In het Overijsselse Vechtdal zijn de nachten donker en hoor je niet veel meer dan een roffelende specht in de verte. Dus wil jij wakker worden in stilte, tussen heide en bos? Dan is deze Oostenrijkse lodge van ‘By Mölle’ de perfecte accommodatie voor jou! Het is een historisch natuurhuisje waarin je je perfect terug kunt trekken om even terug naar de basics te gaan. Al ontbreekt het je aan niets. Deze twee- tot vijfpersoons chalet is sfeervol ingericht met natuurlijke, duurzame materialen en voorzien van een comfortabele zithoek met bank, een houtkachel met haardhout, linnen beddengoed en ecologische dekbedden en hoofdkussens. Zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit en de veranda met terras loopt over in bos en heide. 

Weet je niet waar je het beste kunt beginnen? In het chalet ligt een map met kaarten en leuke tips om te doen en zien in de omgeving. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de schaapskudde of leer meer over de rijke historie van het gebied. De Lemelerberg is naast zijn geschiedenis ook bijzonder vanwege de afwisseling aan heide, zandvlaktes, bossen en bronnetjes. Die je vanuit de lodge gemakkelijk kunt ontdekken. 

Meer informatie

 

Glamping bij De Lemeler Ensch

Ga jij voor een kampeerbeleving in het groen of kies je voor iets meer comfort en zoek je een mooie boslodge, -villa of -bungalow uit? Welke keuze je ook maakt, je verblijf zal tot in de puntjes worden verzorgd. Een overnachting in de natuur was nog nooit zo hemels. Na zo’n heerlijke nacht kun je zelf op pad gaan om de verborgen schatten van het Vechtdal te ontdekken, maar je kunt ook deelnemen aan verschillende sportieve en ontspannende activiteiten van De Lemeler Ensch zelf. 

Zodra je van de camping afloopt, stap je in een levend schilderij. Heide, zandvlaktes en bossen wisselen elkaar af en binnen een paar stappen sta je op de Archemerberg of Lemelerberg. Dit laatste is een heuvelachtig natuurreservaat dat is ontstaan in de ijstijd. Lekker tot rust gekomen? Naast de uitgestrekte natuur vind je in de buurt ook diverse dorpjes en steden om een stukje cultuur mee te pakken. Sluit je verblijf af in het Boscafé van de natuurcamping en de beleving is compleet. 

Meer informatie

De natuurlijke klasse van De Swarte Ruijter

Op de flank van de Holterberg vind je een rietgedekte villa uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw. In dit mooie, statige gebouw staat je een warm en gastvrij welkom te wachten. Je kunt er verblijven in een oase van rust. Zo worden de tuinkamers van De Swarte Ruijter namelijk omschreven. Vanuit je bed kun je er de vogels horen fluiten en kijk je uit op een prachtige hoteltuin. Ook vanuit deze accommodatie stap je zo het Nationale Park in om je te laten verrassen door het heuvellandschap. Een eindeloos wandel- en fietsparadijs. 

En of de verbluffende schoonheid van dit stukje Nederlandse natuur en de bijzonder comfortabele overnachting nog niet genoeg zijn... Het restaurant van De Swarte Ruijter is bekroond met een Michelin-ster. Voor een gastronomische avond om nooit te vergeten! 

Meer informatie