Bijzonder overnachten in Nationaal Park Oosterschelde

Een wereld van slikken, schorren en zandplaten waarbij het getij twee keer per dag het landschap volledig transformeert. De Oosterschelde is het grootste en natste Nationale Park van Nederland. Niet zomaar een gebied waar je in een vogelvlucht doorheen gaat dus. Wie de ruige Zeeuwse natuur en cultuur écht tot zich wil nemen kan het beste meerdere nachten blijven. Er is dan ook keuze genoeg en voor ieder wat wils in deze eilandrijke provincie. En wat maakt je verblijf nu extra speciaal? Een bijzondere overnachting in of dichtbij de natuur. We lichten er daarom graag vier voor je uit.
B&B Steurhoeve | Park met huisje
Zonsondergang - zon zakt in de Oosterschelde
Nationaal Park Oosterschelde - toren

Natuurlijk ontwaken in B&B Steurshoeve 

Aan de Zuidkust van Schouwen-Duiveland, verscholen in een windluwe en boomrijke hoek, vind je Bed and Breakfast Steurshoeve. Een tweepersoons verblijf waar je kunt doen en laten wat je wilt. Zelf een ontbijtje maken of een ontbijtje laten maken, een glas wijn drinken bij het kampvuur of de dijk op om te genieten van het uitzicht over de Oosterschelde. Nog niet overtuigd? Dan zal de bijbehorende sauna, middenin de natuur, je zeker overhalen om een verblijf te boeken. 

De natuur hier in haar volle glorie ervaren? Stap je bed uit, trek je badkleding aan en begin de dag met een frisse duik, net over de dijk. Of struin op eigen tempo door stoer polderlandschap of kruidenrijk grasland vol weidevogels. Schouwen-Duiveland biedt naast natuur ook veel cultuur; een bezoek aan de historische stad Zierikzee maakt dat zeker duidelijk. 

 

Meer informatie

Luieren in het ruim van Paviljoentjalk De Stoere Eenvoud

Zelf flessenpost versturen en slapen op het ritme van de golven? Huur dan de 23,5 meter lange paviljoentjalk ‘de Stoere Eenvoud’ met schipper. Of ga mee op een meerdaagse tocht die eigenaren Cora van de Koppel en Henk Dijkema zelf organiseren. Het schip is van alles voorzien: een knusse zithoek, meerdere stapelbedden, een gasstel, voldoende sanitair en natuurlijk ook bordspellen en boeken om het leven op water extra gezellig te maken. Navigeer naar de website voor het actuele aanbod van tochten en activiteiten. 

In tijden van corona ligt het schip stil en wordt het verhuurd als drijvend vakantiehuis. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Meer informatie

Een zuchtje zeelucht inademen op de veranda van een Pipowagen

Is het campingleven je favoriet? Maar sla je liever de op- en afbouw van een tent of caravan over? Dan ligt deze eigenzinnige pipowagen helemaal in jouw straatje. Er is er maar één van op minicamping Zeelucht, gelegen aan de Oosterschelde, dus een bijzondere overnachting is het zeker! 

Door de ligging van de minicamping worden er, in samenwerking met Nationaal Park Oosterschelde, Zeeuwse Zilte Zaligheden excursies georganiseerd. Vanuit hier kun je samen met een gids op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Want wat is er nu lekkerder dan oesters direct uit het water, zelf geraapt? 

 

Meer informatie

Luxueus logeren in de eco-vriendelijke Water Village

Aan de negen kilometer lange Oosterscheldekering ligt Kamperland, een Nederlands walhalla voor watersporters. En wie van water houdt zal zeker goed slapen in een van de Water Village bungalows van Roompot. In dit park, waar de natuur centraal staat, kun je genieten van een autovrij en milieubewust verblijf. Daarvoor concessies maken in luxe hoeft niet, aan alles is gedacht. Dus zet die relax knop maar aan en geniet. 

Toch de deur uit of actief op pad? Op loopafstand sta je met je voeten in het zand en kun je een verfrissende duik nemen in de zee. Ook is het huren van een mountainbike een mooie kans om de indrukwekkende Oosterscheldekering van dichtbij te bekijken. 

 

Meer informatie