Fatbike tour op Schiermonnikoog

Wel eens van een Fatbike gehoord? Deze sportieve fiets heeft extra dikke banden om ieder terrein mee te trotseren, zelfs sneeuw en zand. En laat dit nou net heel handig zijn bij het ontdekken van de uitgestrekte stranden op Schiermonnikoog!
Fatbike Schiermonnikoog
Tijdsduur
4,5 uur
Locatie
Nationaal Park Schiermonnikoog: Soepboer Fietsverhuur

Met deze speciale Fatbike kun je gaan waar je met een normale fiets niet kunt komen. Dat is wat je deze tour dan ook gaat doen, samen met Erwin Zantinga. Erwin noemt zichzelf creatief avonturier en neemt je graag mee op deze sportieve tocht door de prachtige natuur van het eiland. Je treedt hierbij in de voetsporen van Erwin zelf, want hij liep deze Fatbike tour in 2018 waarbij hij alle strandpalen van Schiermonnikoog aantikte. Per fiets begeleidt hij je door de duinen, over uitgestrekte stranden en over kleine paadjes in de aanwezige kwelders. Tijdens deze inspanning, met adembenemend uitzicht, kun je luisteren naar de verhalen van Erwin. Over zijn voettocht in 2018 en over de natuur en cultuur van het eiland als onderdeel van Waddenzee Unesco Werelderfgoed. 

Voor deze tour hoef je geen topsporter te zijn, maar een gemiddelde conditie gaat je enorm helpen. Let verder even op de kleding die je aantrekt. Pas deze aan op het weer en de activiteit. Verder heb je eigenlijk alleen een energiek lunchpakket en heel veel enthousiasme nodig! Voor de Fatbike, koffie of thee en een lekker hapje na afloop wordt gezorgd. Wanneer stap jij op?