Oostvaardersplassen - Ellen van den Doel

Landschapscafés

Praat mee over landschapsthema's in Nationale Parken

Vanaf eind oktober kun je in vier landschapscafé meepraten over actuele thema’s in en rondom de nationale parken. De talkshows vinden plaats in de nationale parken Dwingelderveld, Weerribben-Wieden, Lauwersmeer (als onderdeel van Waddenzee Unesco Werelderfgoed) en Nieuw Land.

Staatsbosbeheer organiseert deze talkshows als onderdeel van het themajaar Ode aan het Landschap. Elke talkshow gaat in op thema’s die in het betreffende nationale park spelen, zoals het lonkend perspectief voor landbouw en toerisme of de wensen die jongeren hebben ten aanzien van het toekomstige landschap. Inspirerende tafelgasten, live muziek, film en een goed gesprek op een bijzondere locatie vormen de ingrediënten voor een boeiende en inspirerende avond. Deelname is gratis. Aanmelden is gewenst.

De nationale parken van de toekomst zijn meer dan een bijzonder natuurgebied. De natuur vormt de kern, maar daarnaast spelen ook cultuurhistorie, ondernemers en bewoners uit de regio een belangrijke rol in een bijzonder landschap. In de talkshows geven deskundigen hun visie op dit landschap, hoe dit verandert en hoe dit aantrekkelijk kan blijven voor wonen, werken en recreëren. Kom je ook? 

Meer informatie en aanmelden via: Landschapscafés (staatsbosbeheer.nl)