Zwerftocht langs het Westerstrand en het Rif - Schiermonnikoog

Stilte, ruimtelijkheid en ongerepte natuur maken van Schiermonnikoog dé perfecte plek om op zwerftocht te gaan. Het eiland wordt niet voor niks het ‘wandelende Waddeneiland’ genoemd. Samen met een gids, die je meer vertelt over het landschap, kuier je langs strand en wad. Onderweg is de kans groot dat je bijzondere dieren en planten spot. Ga op avontuur en beleef Schiermonnikoog, onderdeel van Waddenzee Unesco Werelderfgoed, als nooit tevoren!
Vloed_duinen_Twan_Teunissen
Foto: Twan Teunissen

De tocht gaat eerst over de grens van strand en wad en daarna via het strand weer terug naar het dorp. Welke route het precies wordt, blijft een verrassing. Dit ligt aan de waterstand van dat moment. Wat er aanspoelt op het strand is eveneens onvoorspelbaar. Het hangt af van de wind en de getijden. Groot is de kans dat je iets vindt. Maar wat? Terwijl je de vloedlijn afspeurt, vertelt de gids meer over het ontstaan van het gebied.  

Let op: het dragen van stevige wandelschoenen of laarzen is een vereiste.

 

Het Rif

Het Rif ligt tussen eilanden Ameland en Schiermonnikoog in. De zandplaat is van groot belang voor kwetsbare vogelsoorten en voor zeehonden. De hoogte maakt de zandplaat namelijk een veilig toevluchtsoord tijdens hoogwater. Duizenden vogels komen er om te broeden, eten en rusten. Neem je verrekijker dus zeker mee!

Datum
28 november 2021
Tijd
10.30 uur
Tijdsduur
2 uur
Locatie
Bank van Banck