Zeiltocht 'De Ster van Bethlehem'

Meer dan 2000 jaar geleden verscheen er een bijzondere ster in het Oosten. Die ster is inmiddels gedoofd, maar er zijn nog miljarden andere sterren die — als het weer het toelaat — zichtbaar in de lucht schitteren. Op 24 december (kerstavond) kun je ze tellen tijdens een bijzondere zeiltocht over het oostelijk deel van de Waddenzee.
Datum
24 december 2021
Tijd
18:00 - 23:00 uur
Locatie
De haven van Lauwersoog

Samen met de bemanning van de zeilklipper De Willem Jacob ga je de stilte en het donker zoeken op het Wad. Midden op de Waddenzee heb je namelijk minder last van lichtvervuiling en meer kans om sterren goed te zien. Steek je handen uit de  mouwen en help mee de zeilen strak in de wind te houden. De tocht eindigt rond 23.00 uur in de haven van Lauwersoog. Het is vooral bijzonder om in het donker te zeilen, vertrouwend op de lichtboeien en vuurtorens.

 

Wil je na de zeiltocht het liefst snel een slaapplek op zoeken en de reis naar huis nog even uitstellen? Boek dan een overnachting in een Kampeerpot XL of trekkershut bij www.lauwersoog.nl of reserveer een kamer in een van de vele hotels in de nabijgelegen studentenstad Groningen.