Etmaal op het wad

Zeilen, droogvallen, wandelen, eten en slapen op het wad. Tijdens deze 24 uur durende zeilreis op een historisch schip ontdek je alle aspecten van Waddenzee Unesco Werelderfgoed.
Waddenzee Werelderfgoed - evenement - Etmaal op het wad 1
Waddenzee Werelderfgoed - evenement - Etmaal op het wad 3
Waddenzee Werelderfgoed - evenement - Etmaal op het wad 2

Een dag vol zee, zilt en zand

In Harlingen, de stad aan het wad en thuishaven van de zeilvloot, gaat de volledig verzorgde zeilreis van start. De schipper hijst de zeilen en zet koers richting een plek waar het schip kan droogvallen. Wie graag de handen uit de mouwen steekt kan de schipper helpen met het hijsen en strijken, maar dat is zeker niet verplicht. Na een mooie zeiltocht gaat het anker uit en wanneer de avond valt ligt het schip op een weidse zandbank. Nu is het tijd voor een wadwandeling! Eenmaal terug aan boord duurt het niet lang meer voordat het water gaat stijgen en het schip weer begint te drijven. Wie geluk heeft treft een heldere nacht, want dan kun je op de Waddenzee namelijk perfect sterren kijken.

Hoewel het zonde is om tijdens de resterende uren te gaan slapen, is het in slaap vallen met het geluid van kabbelend water op de achtergrond net zo goed onderdeel van deze bijzondere wadbeleving. In de vroege morgen valt het schip weer droog en kun je het wad nogmaals verkennen. In de loop van de morgen komt het schip weer los en zeil je terug naar thuishaven Harlingen.

Naast een etmaal op het wad kun je ook kiezen voor een dagtocht droogvallen en wadlopen. Kijk voor meer informatie op de website van de de Historische Zeilvaart Harlingen.

 

Tijd
12.00 uur
Tijdsduur
24 uur
Locatie
Harlingen