Beweeg mee met het wandelende bos

Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit "wandelende" bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? In het wandelende bos gebeurt van alles, het is altijd in beweging. Beweeg mee en ontdek deze indrukwekkende, bewegende kunstinstallatie in Waddenzee Unesco Werelderfgoed!
Bosk_wandelend_bos

Bosk is een kunstproject. Dat met een bomvol programma van voorstellingen en exposities de aandacht vestigt op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken. Na honderd dagen verlaat het wandelend bos het centrum van Leeuwarden. De bomen gaan dan op weg naar hun eindbestemming. Verspreid over de stad en in de omgeving van Leeuwarden vinden ze verse aarde om wortel te schieten en te waken over toekomstige generaties. 

De route
Bosk volgt een route van ca. 3,5 kilometer door de binnenstad van Leeuwarden en beweegt zich van locatie naar locatie. Kijk op de website van Arcadia waar het bos zich naartoe verplaatst.

Locatie
De binnenstad van Leeuwarden