Avondwandeling op Schiermonnikoog

Slinger je mee door de leukste straatjes van het dorp en over de mooiste paadjes door de duinen, op naar de “brandende” vuurtoren? Maak je dan klaar voor deze spannende wandeling en laat je bij het vallen van de avond verrassen door alles wat het waddeneiland Schiermonnikoog je te bieden heeft.
Waddenzee Werelderfgoed - Schiermonnikoog

Tijdens deze wandeling neemt een gids je mee voor een twee uur durende tocht door de natuur en vertelt je over de geschiedenis van het eiland. Zorg jij voor goede wandelschoenen en warme kleding? Dan zorgt Schiermonnikoog voor prachtige, dynamische natuurlandschappen, geurige bloemen, ongerepte uitzichten, meer dan 300 vogelsoorten en een enorme rijkdom aan zeldzame planten. Dit eiland is niet voor niets al sinds 1989 een op zichzelf staand Nationaal Park. Ontdek het zelf!

Schiermonnikoog is het vijfde in rij van de Nederlandse eilandenketting in het gebied Waddenzee Unesco Werelderfgoed. Alle eilanden kennen een indrukwekkend cultuurlandschap met een overlap aan eigenschappen, maar ook vele unieke parels. Zin om deze te ontdekken en meerdere dagen eiland te “hoppen”, lees dan ook de blog ‘Zeven keer bijzonder overnachten op Waddenzee Werelderfgoed’.

Coronamaatregelen
Vanzelfsprekend worden tijdens de excursie de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Kijk voor de geldende huisregels op de website van natuurmonumenten. 

Datum
10 november 2021
Tijd
20.00 uur
Tijdsduur
2 uur
Locatie
Bezoekerscentrum Schiermonnikoog