Proef de Wadden!

Zou jij niets liever willen dan tijdens een heerlijke wandeling je eigen maaltijd bij elkaar verzamelen? Sluit je dan lekker aan bij de Foodwalk tussen Den Andel en Warffum. Deze route van zo’n 6,5 kilometer loopt dwars door het Groningse landschap en laat je onder andere zien waar de roots van bekende en typisch Nederlandse producten als RAS© patat en Brinta liggen. Daarnaast kun je je onderweg verlekkeren aan culinaire tips van experts die je passeert. Kun jij ook niet wachten om deze smakelijke wandeltocht te ervaren?
Seafood in schaal
Graanveld

De zilte verleidingen van de Wadden

Van Noord-Holland tot Groningen en van Texel tot Schiermonnikoog: het Waddengebied zit vol verrassende smaken. Lekker lokaal en dus dicht bij elkaar. Verschillende wilde eetbare planten, overheerlijke oesters, de lekkerste aardappels, vers geplukte zeekraal en natuurlijk eerlijk gevangen vis. Ze liggen allemaal binnen handbereik. En dat is nog maar een voorproefje! Overal in het Waddengebied kun je “eigen”, unieke ingrediënten vinden voor de lekkerste recepten. Sla je slag en vul je bord met de smaak van de Wadden. 

Ongerepte natuur vol culinaire verrassingen

Het Waddengebied staat niet alleen bekend om haar prachtige ongerepte natuur of indrukwekkende watererfgoed. Iedere regio biedt wel een culinaire verrassing. Zo wordt in Friesland veel gekookt en gebakken met bijzondere ingrediënten uit de streek om zoet, zout, land en zee samen te laten komen op één bord. En staat Groningen bekend om zijn nog grotere diversiteit aan smaken. De kop van Noord-Holland is daarentegen voor veel smaak liefhebbers nog onbekend terrein. En dat terwijl er zo veel te ontdekken valt. Uiteraard vind je er verschillende vissoorten maar ook verse groenten en kruiden. En voor wie de Waddeneilanden gaat ontdekken; hier kun je beroemde lekkernijen als Terschellinger cranberries, de Amelander zuivel en het Texels Skuumkoppe proeven. Laat het je smaken!     

Waar Abraham de mosterd haalt?

Zowel op de Waddeneilanden als langs de waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen heb je een ruime keuze aan leuke adresjes die met eten en drinken te maken hebben. Van het bekende restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen tot Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum. Op deze laatste locatie kun je genieten van een lekker hapje en tegelijkertijd alles leren over waar Abraham de mosterd haalt. Of je nu zelf je maaltijd wilt samenstellen of geheel verzorgd wilt ontbijten, lunchen, dineren of snacken, je vindt het allemaal in het waddengebied. 

Vismarkt in Den Oever

ZeeVerse Vismarkt in Den Oever

Het is de droom van iedere visliefhebber: de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. In de kop van Noord-Holland kun je er iedere zaterdagochtend je vis rechtstreeks van de Wieringer vissers kopen. Niet langer dan een dag ervoor is de vis aan land gebracht, dus verser kun je het haast niet krijgen. En wat een bezoek aan de ZeeVerse Vismarkt extra leuk maakt, is dat het er iedere week anders is. Het seizoen bepaalt het aanbod. Je hoeft het dus niet bij één bezoekje te laten. En of dit alles nog niet ver(s)makelijk genoeg is, naast een lekker visje krijg je er de mooiste verhalen van de schippers gratis bij! 

Proef de Wadden!