Kanovaren bij schemerlicht

Onder deskundige begeleiding van een gids kun je op avontuur in een kano. Volg de beversporen tijdens zonsondergang en spot bevers bij het licht van de opkomende maan. Óf peddel tijdens het ochtendgloren door de kreken van de delta. Je bent alleen op het water met je kano, de nevel en een snaterende eend. En luister eens naar het uitbundige gezang van de verschillende vogelsoorten. Maar er is meer!

De kanotochten worden georganiseerd in het voorjaar en in de zomer.

Nationaal Park NLDelta - Kanovaren bij schemerlicht - Biesbosch
Biesbosch - Kanovaren bij schemerlicht
Foto: Sjoerd Bracke en Cuno de Bruin

Niet bang om nat te worden?

Wie de meest bijzondere plekjes van de Biesbosch wilt zien, kiest voor een kano! Een lokale gids wijst je de weg door kleine kreken in de ochtendzon, bij schemerlicht of bij volle maan… Een unieke ervaring met speciale ontmoetingen.

Voor de ervaren kanoërs is er een tocht in eenpersoons kano’s door het natuurontwikkelingsgebied de Jongeneele Ruigt, in het noorden van de Hollandse Biesbosch. Een paradijsje voor watervogels, dus vergeet je verrekijker niet mee te nemen!

Nationaal Park NLDelta - Wikkelhouse

Overnachten in een papieren penthouse

Vroeg in de ochtend als de nevel over het water strijkt of laat in de middag wanneer de zon achter de bomen verdwijnt, het mooiste kanomoment valt niet altijd op een praktisch tijdstip. Overnacht daarom in een papieren penthouse aan de rand van de Biesbosch; het Wikkelhouse en maak de belevenis compleet.

De dierenliefhebber en de Biesbosch

De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een rivierendelta, waar het getij vrij spel heeft. Een avontuurlijk en dynamisch natuurgebied bestaande uit een doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken. Er is altijd wat te beleven!

De bever is niet de enige ster van de show. Ook vossen, reeën, boommarters, hazen en Noordse woelmuizen voelen zich hier thuis. Vele bijzondere vogels zoals de blauwborst en de ijsvogel laten zich regelmatig zien, zelfs de zee- en visarend hebben dit fijne leefgebied ontdekt. Een zeer unieke ervaring om deze twee bijzondere roofdieren, met beide een spanwijdte van circa twee meter, te zien vliegen of jagen.

Kanovaren bij schemerlicht