Inspirerende audioroutes dwars door de Biesbosch

Wil je al fietsend de Biesbosch ontdekken, gezien door de ogen van de schilders van vroeger en fotografen van nu? Download dan de app ‘Meesterwerk Nederlands Landschap’ met unieke fietsroutes waaronder de audioroute Nationaal Park NLDelta. Deze audiotour bestaat uit twee routes door de Biesbosch, één van 25 km en één van 30 km lang, waarbij je een goede indruk krijgt van de schoonheid die kunstenaars zagen en zien in dit unieke landschap.

Hele jaar door

Nationaal Park NLDelta - Biesbosch - Antonette
Nationaal Park NLDelta - Biesbosch Museum - Antonette
RIVIER 17 Maris Willem Rivier vee

Deze fietsroute leidt je naar het uiterste puntje van de Deeneplaat, met zicht op het Hollandsch Diep, en terug door de Noordwaard via de natte overloopgebieden naar het MuseumEiland. De route volgt bestaande fietsknooppunten en is ongeveer 30 kilometer lang. Het stuk naar de Deeneplaat fiets je tweemaal, maar is dan ook onvoorstelbaar mooi. Maak kennis met de Brabantse Biesbosch door de ogen van Aelbert Cuyp, Tollens, Thomas van Heck en Willem Maris en een aantal oude en hedendaagse fotografen.

Deze brengt je naar het land dat door de jaren heen constant van aanzien is veranderd. Langs dijken en killen, platen en gaten en naar de mooie stad Dordrecht. De route gaat via de pont naar Kop van ’t Land, langs Dubbeldam naar de kade, langs de Merwede en terug over de dijk langs het Wantij. De route volgt de fietsknooppunten en is ongeveer 25 kilometer lang. Maak kennis met het Eiland van Dordrecht en de stad Dordrecht door de ogen van Aelbert Cuyp, van Strij, Aert Schouman en fotografen van toen en nu.

Beide routes starten bij het Biesbosch Museumeiland

NLDelta vertelt een typisch Nederlands verhaal. Het verhaal van leven onder de zeespiegel, het beschermen tegen water en dat van water maximaal benutten. En dat al meer dan 600 jaar. Je wordt er keer op keer verrast. Door de natuurlijke diversiteit aan landschappen die elkaar binnen korte afstand opvolgen en de combinatie van natuur, stedelijk gebied, cultuur en historie.

De audioroute Nationaal Park NLDelta is één van de zeven routes uit de serie Meesterwerk Nederlands Landschap, die is ontwikkeld voor het themajaar Ode aan het Landschap in 2021. Een jaar met extra aandacht voor de Nederlandse nationale parken. Zowel het verleden, heden als de  toekomst van de parken komen aan bod tijdens deze bijzondere fietsroutes. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store of App Store

Inspirerende audioroutes dwars door de Biesbosch