Expeditie naar het einde van de wereld

In de Korendijkse Slikken, een vogelreservaat, krijg je nog echt het gevoel helemaal weg te zijn van alle drukte. Met weidse uitzichten over het water, ruigte vlakten, rietmoerassen en graslanden zover het oog reikt. Al wandelend kun je tot diep in de wildernis van de deltanatuur komen. Aangelegde paden zijn hier bijna niet, wel kunnen de sporen van reeën en bevers een mooie route voor je uitstippelen. Wie geluk heeft ziet een zeearend, een blauwborst of een zilverreiger. In het voorjaar broeden hier de grutto, de kievit en de tureluur.

In verband met het broedseizoen en het aantal vogels dat hier overwintert, is het gebied alleen toegankelijk van 1 juli tot 1 november.

Nationaal Park NLDelta - Korendijkse Slikken
Bruine Kiekendief in de lucht
Nationaal Park NLDelta - foeragerende Lepelaars

Tot diep in de wildernis van de deltanatuur

Grazende koeien, schapen en paarden houden hier de natuur open en toegankelijk, niet alleen voor bezoekers maar vooral ook voor de vogels. Er is een wandelroute die je kunt volgen, maar dit gebied leent zich ook uitstekend om rond te struinen tot zo ver je wilt. Naast bijzondere vogels groeien hier ook opvallende planten en bloemen zoals de orchidee. Vergeet niet de kijkhut en de uitkijkterp, voor het ultieme weidse uitzicht!

Vroeg uit de veren voor een vluchtige ontmoeting

De vroege ochtend in het voorjaar is het beste moment voor een ontmoeting met de prachtige blauwborst. Klinkt dat als een mission impossible? Een vogelkenner van Natuurmonumenten wijst je graag de weg. Voor deze wandeling moet je alleen wel vroeg uit de veren. Deze opvallende verschijning in de Nederlandse vogelwereld voert namelijk in de ochtend uitbundig het hoogste lied. Geef je oren en ogen goed de kost want het zachte ochtendlicht zorgt voor mysterieuze kleuren die weer snel vervliegen.

Expeditie naar het einde van de wereld