Droogvallen op de Waddenzee

Je met voorbedachte rade vast laten varen in een zandbank en droogvallen bij laag water, klinkt dat niet als een waar zeemans avontuur? Op de Waddenzee wisselen eb en vloed elkaar iedere zes uur af en vallen grote delen van het wad droog. Tijdens speciaal georganiseerde boottochten kun je dit fenomeen meemaken. Wanneer het schip droogvalt kunnen de wandelschoenen aan om het wad te betreden en ontdekken. Zorg wel dat je op tijd weer aan boord bent, voordat het water begint te stijgen.

Best te bezoeken: Mei tot en met september

Waddenzee Werelderfgoed - Terschelling

24 uur op het wad

Er worden verschillende droogvaltochten georganiseerd. Soms keer je dezelfde dag nog terug, maar je kunt er ook een meerdaagse tocht van maken. Meestal mag je een paar uur voor laag water aan boord en maak je een actieve zeiltocht terwijl je luistert naar de mooie verhalen van de schipper of de scheepsmaat. Vervolgens wordt het schip bij afgaand water in of boven een zandbank gevaren en is het wachten tot de bodem van de zee in zicht komt. Voorzichtig bonzend op de zeebodem komt het schip droog te liggen. Tijd om op ontdekking te gaan op het wad!

Na het wadlopen kom je terug aan boord en zodra er genoeg water staat, vervolg je je boottocht. Blijf lekker slapen en dut langzaam in met het geluid van kabbelend water. Of ga in het geval van een dagtocht weer vertrouwd aan wal en denk terug aan het avontuur dat je zojuist beleefd hebt. Droogvallen is fantastisch om mee te maken!

Waddenzee Werelderfgoed - historische zeiltocht

Met wie neem jij een sprong in het diepe?

Van dagtocht tot wadvakantie, er is altijd een tocht die bij jou past. Door de vele aanbieders is de keuze vrij groot. Ontdek gemakkelijk online welk avontuur het beste bij jou past. Hieronder vind je één van deze aanbieders.

Droogvallen op de Waddenzee