Met Nieuwe Maen op walviscursus

Hoe herken je een walvisachtige? Welke soorten zijn er? Waar kun je ze vinden?
Aan boord van de Nieuwe Maken
Bruinvis
Bruinvissen in het water

Wil jij als natuurliefhebber wel eens wat meer weten over walvisachtigen? Dan kun je met Stichting Rugvin mee de Oosterschelde op voor een tweedaagse walviscursus. Aan boord van zeilschip ‘de Nieuwe Maen’ vertellen ervaren walvisonderzoekers je alles over walvissen, dolfijnen en bruinvissen. Naar deze laatste ga je ook daadwerkelijk op zoek. 

Gedurende deze twee dagen staat de ecologie van de walvis centraal. De theorie hoor je aan boord van het zeilschip. Deze wordt afgewisseld met een stuk praktijk op de Oosterschelde en geheel verzorgde vegetarische eet- en drinkmomenten. Je leert o.a. meer over de rol van walvissen in het mariene ecosysteem, hoe, waar en wanneer je ze kunt waarnemen, waaraan je ze kunt herkennen en hoe je ze vast kunt leggen op de gevoelige plaat. Er wordt twee keer uitgevaren, de Oosterschelde op. Om wat je geleerd hebt toe te passen. Eén keer met ‘het Zeevarken’ (wat tevens een bijnaam van de bruinvis is) en één keer met ‘de Nieuwe Maen’, waarop ook de overnachting plaatsvindt.

Heb je de smaak te pakken, dan kun je altijd een nachtje bijboeken op zeilschip de Nieuwe Maen, maar ook in en om monumentenstad Zierikzee zijn verschillende mooie accomodaties te vinden. Wil je het gehele programma bekijken of direct inschrijven? Bekijk dan vooral de pagina van Stichting Rugvin, om nog meer in de stemming te komen!

Datum
12 June 2021 t/m
13 June 2021
Tijd
9.30 uur, duur: twee dagen (tot zo. 17.00 uur)
Locatie
de Nieuwe Mean, Zierikzee