Nationaal Park NLDelta - Kinderdijk windmolens - high_rgb_5728

Over ons

Krachten bundelen

Beleef de Nationale Parken vertelt het bijzondere verhaal van de Nederlandse natuur. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is. Nergens is de interactie tussen water en land en tussen natuur en mens, zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt als hier.

Duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen volgen elkaar op in het Nederlandse landschap. Elk gebied kent een uniek karakter, met zijn eigen planten, dieren en landschappen. In de meeste gevallen met een rijke historie vooraf. Rust en dynamiek gaan hand in hand en versterken elkaar.

Hoogtepunten van de verschillende nationale parken komen samen op deze pagina. Vanaf 2019 hebben de eerste drie hun krachten gebundeld en brengen samen de Nederlandse natuur onder de aandacht, in binnen- en buitenland. Het zijn de pareltjes van NL Delta, Nieuw Land en Waddenzee Werelderfgoed die als eerste kleur geven aan het platform Beleef de Nationale Parken. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meerdere parken gaan deelnemen aan deze internationale campagne onder coördinatie van het Nationale Parkenbureau.