Zeehondentocht met Engelsmanplaat-landing

Waddenzee Unesco Werelderfgoed beleef je het best door er middenin te staan. Tijdens deze zeehondentocht met Engelsmanplaat-landing vaar je naar een van de mooiste plekjes van de Oostelijke Waddenzee en loop je over de bodem van de zee. Ruik de zilte lucht, voel het slik op je huid en kom oog in oog met de gewone en de grijze zeehond.
Waddenzee Unesco Werelderfgoed - engelsmanplaat, zeehondenexpedtie
Foto: Visitwadden - Marcel van Kammen fotografie
Waddenzee Unesco Werelderfgoed_engelsmanplaat
Waddenzee Unesco Werelderfgoed_ zeehond

Het schip vertrekt vanaf de veersteiger van Schiermonnikoog. Eenmaal aan boord vertelt de gids meer over het bijzondere gebied, terwijl de zeehondenbank steeds dichterbij komt. Op de zeehondenbank rusten soms wel 600 zeehonden! Bewonder deze grote zoogdieren van een afstandje, terwijl het schip rustig dobbert.

Na deze bijzondere aanschouwing vaart het schip door naar Engelsmanplaat, een van de hoger gelegen zandplaten in het Waddengebied. Hier ga je van boord om te lopen over de bodem van de zee. Je kunt dan ook de beroemde hoge wadwachtpost van dichtbij bekijken. Na de wandeling vaar je weer terug naar Schiermonnikoog.

Let op: om op Engelsmanplaat te komen moet je een stukje lopen door het water. Het kan zo zijn dat het water tot heuphoogte komt. Vergeet daarom niet om een handdoek en extra kleding mee te nemen. Avontuurlijker dat dit kun je het waddengebied niet beleven.

Tijdsduur
3.5 uur
Locatie
Veerdam, Schiermonnikoog