Yoga retreat Schiermonnikoog

Heerlijk zen worden, midden op zee. Dat kan tijdens een Yoga retreat naar en op Schiermonnikoog. Je voelt de wind door je haren, de zon op je huid en je komt helemaal tot rust door het geluid van de ruisende zee op de achtergrond. De natuur om je heen helpt je ontspannen. Zo kom je in contact met de elementen op en rond dit Waddeneiland, onderdeel van Waddenzee Unesco Werelderfgoed. Ga mee op deze unieke yogareis en stap op de zeilboot Nova Cura.
Yoga retreat Schiermonnikoog_ yoga op het strand

Het 6-daagse programma

De reis gaat ‘s middags van start in de haven van Lauwersoog. Daar ga je aan boord van de klipper, die de route naar Schiermonnikoog inzet. Tijdens deze zeiltocht, met oogverblindend mooi uitzicht op het waddengebied, leer je het schip al goed kennen. Maar aangekomen op het eiland, begint de retreat pas echt. Yogadocent Josine leert je alles over de verschillende natuurelementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Hoe het programma er precies uitziet, blijft tot een paar dagen van tevoren een verrassing. Dit ligt aan het weer en de windkracht- en richting. Wat je kunt verwachten? Yogales in de natuur, meditatiesessies, persoonlijke reflectierondes, écht tijd voor jezelf en elke dag een activiteit rondom een van de natuurelementen. De activiteiten vinden altijd buiten plaats: op het strand, op de zeebodem, in het bos of op het schip.

Rust en ruimte op de Nova Cura

De hele groep logeert op een klassieke klipper: Nova Cura. Op dit 25 meter lange zeilschip vind je alles wat je nodig hebt. Waaronder een gezellige salon, een keuken, warme douches en 6 comfortabele hutten om in te slapen. Er zijn genoeg plekken om samen te komen, of om jezelf even terug te trekken. Het uitzicht vanaf het dek, maakt het plaatje helemaal compleet.

Locatie
Schiermonnikoog en Lauwersoog