Winterwandelen op Tiengemeten

Natuureiland Tiengemeten is waterrijk en trekt ook in de koude maanden veel vogels. Denk aan de kuifeend, de smient en de wintertaling. In het kommoeras, in het midden van het eiland, heb je grote kans dat je een bijzondere soort spot. Wat dacht je bijvoorbeeld van de watersnip of het witgatje? Wil je meer leren over vogels in het winterseizoen op Tiengemeten, ga dan mee met een vogelgids voor een leerzame winterwandeling op het mooie natuureiland in Nationaal Park NLdelta.
Tiengemeten_Ellen_van_den_Doel
Foto: Ellen van den Doel

Het hele jaar door vormt het eiland een favoriete plek van veel vogels. Tijdens de wintertelling van vorig jaar kwam het aantal getelde vogels maar liefst uit op 12.000 vogels, verdeeld over 62 soorten.

Kijken en leren

Tijdens de wandeling langs het moeras vertelt een vogelgids over de vogels die je onderweg spot. Je stopt regelmatig voor uitleg over de soorten die zich laten zien. Neem je verrekijker zeker mee zodat je geen bijzondere soort mist. Wie weet zie jij dan net het kleurrijke ijsvogeltje laag over het water voorbij flitsen. 

Tijdsduur
3 uur
Locatie
Infopunt Nationaal Landschap Hoeksche Waard en Tiengemeten