Vogelexcursie naar Marker Wadden

Stap aan boord van zeilschip de Schuttevaer en ga mee op vogelexcursie naar de Marker Wadden, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Dit prachtige natuurparadijs is een unieke plek waar wandelaars en vogelspotters al snel uren tekort komen.
Uitkijktoren op de Marker Wadden
Haven Enkhuizen
Vliegende visdief - vogel

In de haven van Enkhuizen stap je aan boord van zeilschip de Schuttevaer. Via het eerste naviduct ter wereld – een aquaduct waarbij zich in de waterloop een schutsluis bevindt – vaart het zeilschip het Markermeer op en zet koers richting de Marker Wadden. Zeilend op het water begint het vogelspotten direct, onderweg zie je verschillende soorten meeuwen. 

De Schuttevaer legt vervolgens aan in de haven van het Haveneiland; het enige Marker Wadden eiland dat geopend is voor publiek. Eenmaal aan land kun je hier zelf een wandeling maken over de zand- en vlonderpaden, maar je kunt natuurlijk ook meelopen met de vogelgids en samen alle vogels bestuderen. Welke vogels je spot blijft een verrassing in dit natuurgebied dat zich nog steeds ontwikkelt. 

Uitkijkpunten
Er bevinden zich drie vogelhutten op het eiland, genaamd Lepelaar, Duikeend en Steltloper. De laatste is een uitkijktoren van maar liefst twaalf meter hoog. Bovenin geniet je van het unieke uitzicht over het Markermeer, met daarboven de iconische Nederlandse wolkenlucht. Ook staat er aan de noordoostkant een kijkscherm genaamd Aalscholver. Hier kun je de houten luikjes openen voor een blik op het water en natuurlijk: de vogels.  

Verrekijker lenen
Heb je zelf geen verrekijker? Geen probleem, er zijn meerdere verrekijkers beschikbaar tijdens de excursie. 

Tijdsduur
8 uur
Locatie
Enkhuizen