Vaartocht MS Waddenzee naar de Marker Wadden

Een nieuw stuk Nederland ontdekken? Vaar dan mee met de MS Waddenzee naar de Marker Wadden in Nationaal Park Nieuw Land. De Marker Wadden zijn aangelegd voor natuurherstel van het Markermeer. Inmiddels vormen de eilanden een waar natuurparadijs voor vogels en (zee)dieren. Gedurende de excursie hoor je van de gids meer over de Marker Wadden. Maar je krijgt ook voldoende tijd om zelf op ontdekkingsreis door het gebied te gaan!
Nationaal Park Nieuw Land - Marker Wadden
Foto: Ellen van den Doel
Nationaal Park Nieuw Land - Marker Wadden

Het programma

Stipt om 12.00 uur begint de overtocht naar de Marker Wadden. Tijdens de tocht over het Markermeer kom je ogen en oren te kort. Geniet van het uitzicht op het dek, bekijk de interactieve tentoonstelling over Nieuw Land en/of luister naar de gids die je meeneemt in het verhaal van Flevoland. Een verhaal over o.a. het VOC schip de Batavia, de Zuiderzeewerken, de Houtribsluizen en natuurlijk het verhaal van de Marker Wadden.

Een uur na vertrek meert de MS Waddenzee af. Zodra je van de boot afstapt, begint de wandelroute over de Marker Wadden. De speciale ‘Expeditie-Roadmap’ maakt de beleving helemaal compleet. Wat dit precies inhoudt, hoor je op de dag van de excursie.

Om 15.30 uur zet de boot koers richting het Bataviakwartier. Onderweg geniet je van een hapje en een drankje. Rond 16.30 / 17.00 uur komt de boot weer aan in Lelystad en ga jij naar huis met een unieke ervaring op zak!

Tijdsduur
5 uur
Locatie
Marker Wadden