Steltlopers kijken bij Westhoek

Ga mee op excursie door een van de beste locaties in Noordwest-Europa om steltlopers te bewonderen: Westhoek, een onmisbaar stukje natuur aan de Friese Waddenkust. In juli trekken enorme grote groepen steltlopers naar het gebied, dat onderdeel uitmaakt van Waddenzee Unesco Werelderfgoed. Wat ze komen doen? De rust opzoeken om zich voor te bereiden op de rest van de reis naar het zuiden. Wil jij dit bijzondere natuurverschijnsel met eigen ogen meemaken? Trek dan samen met gids Arjan het gebied in. Hij neemt je mee naar de meest unieke plekjes.
Steltkluten_Tjibbe_Hunnik
Foto: Tjibbe Hunnik

Rusten is voor steltlopers erg belangrijk om voldoende energie te behouden om warm te blijven. Bij Westhoek komen de vogels weer op gewicht. Na een tijd trekken ze weg, richting warmere oorden. Tijdens de excursie is het belangrijk om op gepaste afstand te blijven en de vogels niet te verstoren. Gids Arjan weet als geen ander de beste plekken in het gebied om de vogels op afstand te bekijken. Aan het begin van de wandeling krijg je een telescoop. Spotten maar!

De lijst met verschillende vogelsoorten die je kan spotten tijdens een ochtendje in Westhoek, is immens lang: bonte strandlopers, kanoeten, krombekstrandlopers, rosse grutto’s, drieteenstrandlopers, tureluurs, bontbekplevieren, kleine strandloper, strandplevier, breedbekstrandloper en nog veel meer! Sommige vogels zijn in zomerkleed, anderen al in winterkleed. Een interessant verschijnsel, waar de gids je natuurlijk alles over vertelt.

Tijdsduur
4 uur
Locatie
Westhoek