Smakelijke tocht door de Koudekerkse Inlaag

Ga samen met een gids op avontuur in de Koudekerkse Inlaag, gelegen aan de Zuidkust van Schouwen-Duiveland in Nationaal Park Oosterschelde. De tocht brengt je dwars door de mooiste stukken van het landschap. Een landschap waar de natuur volop de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Terwijl je meer leert over het gebied en zijn rijke geschiedenis, geniet je van Zeeuwse lekkernijen bereid door een heuse natuurkok.
Oosterschelde-zeekraal-met-schorrenkruid

Tijdens de 2,5 uur durende excursie door de Koudekerkse Inlaag neemt een natuurgids je mee in de geschiedenis van de strijd tegen het water. Verschillende dorpen hebben in de loop der eeuwen deze strijd verloren. Deze verdronken dorpen vormen een markant onderdeel van de geschiedenis, en komen in tal van verhalen weer tot leven.

Verder is het gebied, met ruim 1300 hectare aan natuur, de ideale plek om vogels als scholeksters en kluten te spotten. Ook zilte planten als zeekraal en klein schorrenkruid laten in het najaar hun prachtige rode kleur zien. Een waar plaatje. Als kers op de taart serveert een natuurkok onderweg verschillende Zeeuwse zaligheden, puur uit de natuur. Kom tot rust en geniet van alle hapjes met de klanken van de natuur op de achtergrond.

Datum
22 oktober 2021
Tijd
13.00 uur
Tijdsduur
2,5 uur
Locatie
Zuidkust van Schouwen, parkeerplaats Plompe Toren