Rondje Lauwersmeer

Tussen eind april en september kun je een unieke fiets- en wandeltocht maken van meer dan 40 kilometer door het Dark Sky Park Lauwersmeer, onderdeel van Waddenzee Unesco Werelderfgoed. De route wordt afgelegd met een stempelkaart, waarmee je in elk dorp een stempel haalt bij één van de gastronomische, recreatieve of culturele ondernemers. Kaart vol? Dan krijg je de begeerde Rondje Lauwersmeer medaille!
lauwersmeer konikpaarden

Je wandelt langs het Lauwersmeer en over verschillende dijken, waaronder de zeedijk met uitzicht op het waddeneiland Schiermonnikoog. Onderweg kijk je uit op weidse landerijen, zee, bossen, dijken, vissersdorpen en idyllische en toeristische plaatsen. Het Rondje Lauwersmeer is een buitengewoon afwisselende tocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. 

Een vogelparadijs op vroegere zeebodem
In en rond het Lauwersmeer draait het vooral om vogels. Want zij maken dit nationaal park tot een onweerstaanbare wildernis voor elke vogelaar en natuurminnaar. In voor- en najaar, tijdens de vogeltrek, is het vogelfeest het grootst. Onderweg kom je verschillende vogelkijkhutten en uitzichtpunten tegen. Welke vogel spot jij?

De stempelkaart is verkrijgbaar via www.rondjelauwersmeer.nl. Natuurlijk kun je de route ook de rest van het jaar fietsen of lopen, maar dan loop je het risico dat enkele stempellocaties gesloten zijn.

Locatie
Zoutkamp