Op ochtendexcursie naar vogelobservatorium Tij

Dik aangekleed, waterdichte wandelschoenen aan en een verrekijker in de tas. Dan ben je klaar voor de tocht naar het spectaculaire vogelobservatorium Tij, gelegen in het natuurgebied Scheelhoek in nationaal Park NLDelta. Dit enorme houten bouwwerk, dat is gebouwd in de vorm van het ei van de grote stern, is dé plek om een glimp op te vangen van jouw favoriete vogelsoorten. Waaronder, hoe kan het ook anders, de grote stern.
Vogelobservatorium - Merijn Koelink.jpg

Onderweg naar Tij kijk je je ogen uit. Door het vochtige buitendijkse gebied bereik je, deels via loopplanken, de vogelkijkhut en dat is al een hele beleving op zich. Het gebouw trekt veel bekijks door zijn excentrieke vorm en het indrukwekkende, panoramische uitzicht op het Haringvliet, waardoor je zicht hebt op de vogels die in het omliggende gebied verblijven. 

Vooral in het voor- en najaar is het er een drukte van jewelste en heb je de kans om onder andere kluten, lepelaars, brandganzen, plevieren en meeuwen te spotten. Met de Swarovski-telescoop die in het vogelobservatorium te vinden is, kun je alle vogels van nog dichterbij bewonderen. Tussen het spotten door kom je ook meer te weten over het gebouw en het levendige natuurgebied.

Tip: Wil je er echt een totaabeleving van maken, maak je ochtend of avond dan compleet met een lunch of diner. Reserveer een tafeltje bij het nabijgelegen restaurant Zoet of zout (Tussen zoet en zout | Beleef de nationale parken)

Meer een avondmens dan een ochtendmens? Geen probleem. De excursie is ook in de avond te boeken. Daarnaast wordt het evenement georganiseerd op onderstaande data. Ga naar de pagina van het evenement om een dag en tijdstip naar wens uit te kiezen.

11, 18 en 25 september.

2, 9, 16, 23 en 30 oktober.

Datum
11 september 2021 t/m
30 oktober 2021
Tijd
9.30 uur (18.30 uur voor de avondexcursie)
Tijdsduur
1,5 uur
Locatie
Scheelhoek, Stellendam