Op avontuur door het Verdronken Land van Zuid-Beveland

Nationaal Park Oosterschelde beleven zoals je dat nog nooit hebt gedaan. Dat kan tijdens de avontuurlijke natuurtocht door het Verdronken Land van Zuid-Beveland. Een unieke kans, want het gebied is normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Kom meer te weten over het gebied en ontdek welke planten en dieren er voorkomen.
Oosterschelde schor Rattekaai

De Oosterschelde staat nooit stil. Er is altijd beweging, dag en nacht, in weer en wind. Tijdens de 3 uur durende excursie ervaar je dit aan den lijve. Daarnaast maak je kennis met allerlei vogels die langs de waterlijn en op het schor leven. Ook spot je gegarandeerd verschillende planten als zeekraal, lamsoor en slijkgras.

Herstel getijdennatuur

Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten werken samen aan het herstel van de getijdennatuur in de Oosterschelde. Door zandplaten en slikken op te hogen, krijgen kustvogels als de rosse grutto, wulp en kanoetstrandloper langer de tijd om naar voedsel te zoeken. Tijdens de excursie kom je ook meer te weten over het ophogen van de slikken voor het verdronken land van Zuid-Beveland.  

Let op: De tocht is intensief en gaat door geulen en over slikken en schorren. Een goede conditie is daarom een vereiste. Trek ook stevige laarzen en oude kleren aan. 

De tocht wordt georganiseerd op 6 november en 18 december. Ga naar de pagina van het evenement om een dag en tijdstip naar wens te kiezen. 

Datum
06 november 2021 t/m
18 december 2021
Tijd
6 november om 10.00 uur, 18 december om 9.30 uur
Tijdsduur
3 uur
Locatie
Verdronken Land van Zuid-Beveland, vertrekpunt Haven Rattekaai