Oestour langs de Oosterschelde

Zelf oesters rapen, openen, bereiden en misschien wel het allerbelangrijkste: opeten? Ga mee op Oestour! Tijdens deze workshop op locatie ontdek je hoe en waar oesters leven, hoe ze smaken en geniet je van de Zeeuwse natuur in Nationaal Park Oosterschelde.
Oester

Gids Sonja neemt je graag mee op oesteravontuur. Samen met restaurant Over de Kook en Proeflokaal De Kleine Schorre organiseert zij - tijdens het oesterseizoen (van september t/m november, maart t/m eind april) - deze leuke en vooral lekkere workshop aan de Oosterschelde. Toen zij als Noord-Hollandse liefhebber van zilte zaligheden naar Zeeland verhuisde, werd ze verrast door deze regio. En dit deelt ze graag met jou! Leren over de herkomst en eigenschappen van oesters, oesters rapen en schoonmaken aan het water, veilige open-technieken oefenen en smullen van de vangst; hoort er allemaal bij! 

Oestour Culinair
Naast de reguliere Oestour is er ook een luxere, dagvullende variant vol met zilte heerlijkheden en bijpassende wijnen. Deze wijnen staan bekend om hun kwaliteit en de mooie match met oesters. Ze zijn afkomstig van lokale Wijnhoeve De Kleine Schorre, gelegen in de mooie gemeente Schouwen Duiveland. Laat je verrassen door al het goede dat Zeeland te bieden heeft. Oestour Culinair: proef, geniet en beleef het zelf!

Kijk voor meer informatie over de workshops, beschikbare data en de benodigdheden op de Oestour website

Tijdsduur
4 uur
Locatie
Goes