Moeraswandeling Oostvaardersplassen

Drassige moerasgrond, weidse uitzichten en wilde dieren. Na een korte film over het ontstaan van de Oostvaardersplassen gaat je ontdekkingstocht van start.
Oostvaardersplassen - weerkaatsing lucht in water
Foto: Ellen van den Doel

Een gids van Staatsbosbeheer wijst je onderweg op de planten en dieren en hun afhankelijkheid van dit waterrijke gebied in Nationaal Park Nieuw Land. De kans is groot dat je onderweg een kudde grazende konikpaarden of edelherten ziet.

Wil je op stap met een goedgevulde maag of napraten onder het genot van een kop lekker vers gemaakte soep? Kies dan voor een uitgebreide lunch vooraf of schuif na de wandeling voor een warme versnapering aan in het restaurant van Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad.

Natuurgebied de Oostvaardersplassen bestaat uit een groot moerasgebied, dat 50 jaar is ontstaan omdat de natuur hier vrij spel kreeg. Rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen omringd door bossen vormen een vogelparadijs met internationale allure. Omringd door bruisende en cultuurrijke steden als Lelystad, Almere en Dronten maakt dit een afwisselende omgeving voor een leuk en avontuurlijk dagje uit.

Datum
11 december 2021
Tijd
11.30 - 14.40 uur
Tijdsduur
3 uur
Locatie
Buitencentrum Oostvaardersplassen, Lelystad