Koken op laarzen

Zeewier, het siert de wateren en is een gezonde vleesvervanger. Maar hoe maak je deze planten zo klaar, dat de smaak en vitamines het beste tot zijn recht komen? Dat leer je tijdens deze WildWier workshop ‘Koken op laarzen’. Aanraken, ruiken, proeven en koken met zeewier staan hierin centraal. Een perfecte manier om met al je zintuigen Nationaal Park Oosterschelde te ervaren. Goed schoeisel en een dosis nieuwsWierigheid zijn alles wat je nodig hebt!
Zeewier snijden - Koken op laarzen - Oosterschelde
Foto: WildWier
Zeewier in de Oosterschelde - Koken op Laarzen
Foto: WildWier
Gerecht met zeewier - Koken op Laarzen - Oosterschelde
Foto: WildWier

Als je meer wilt dan alleen zeewier bekijken, dan is dit je kans. Dit is een mooie gelegenheid om te zien hoe en waar zeewier groeit en hoe het op een verantwoorde manier op je bord kan belanden. Je mag zeewier alleen maar plukken met een vergunning. Grootschalige en/of agressieve oogst kan het kwetsbare ecosysteem namelijk ernstig verstoren. Weer en wind trotserend, slenter je langs de wilde groei van de Noordzee en worden je de basics van zeewier en het oogsten daarvan bijgebracht. Vervolgens wordt er aan de kustlijn gezamenlijk vegetarisch en biologisch gekookt. De dag wordt afgesloten met een self-made buffet aan zee en het vullen van een bakje zeewier voor thuis. 

Tijd
17:30
Tijdsduur
3 uur
Locatie
Noordoostelijke havendam van de Vluchthaven op Neeltje Jans