Historische Pinkstercruise

Een weekend zeilen, droogvallen, verkennen en ontspannen, dat kan allemaal tijdens deze tot in de puntjes verzorgde Pinkstercruise. Je leert er over het leven aan boord en hoe je moet zeilen. Daarnaast is er voldoende tijd om de Waddeneilanden te ontdekken en ervaar je het unieke fenomeen droogvallen. Op en top genieten van de natuur van Waddenzee Unesco Werelderfgoed dus!
Waddenzee Werelderfgoed - Terschelling
Culinair genieten op het Wad | tafel met eten
Duinen op Terschelling
Foto: Ellen van den Doel
Waddenzee Werelderfgoed - evenement - Pinkstercruise
Waddenzee Werelderfgoed - evenement - Etmaal op het wad 1

Een weekend vol avontuur

Op vrijdagavond stap je in havenstad Harlingen aan boord. Er staat je een warm welkom met welkomstdrankje, een eigen hut en opgemaakt bed te wachten. Nadat je de andere gasten en crew beter hebt leren kennen, gaat het programma van start. In de avond is er nog wat tijd om Harlingen te verkennen, want de volgende ochtend vaart het schip uit. De tocht gaat door geulen en langs zandbanken met rustende zeehonden richting de Waddeneilanden. Onderweg wordt er lekker gegeten, gedronken en bovenal gezeild. Om aan het einde van de middag aan te meren in de haven van Vlieland. Hier wachten prachtige duinlandschappen, stranden en het idyllische dorpje Oost-Vlieland om ontdekt te worden. Terug aan boord is er gelegenheid om te borrelen, bij te praten en vervolgens uitgebreid te dineren.

Pinksterpracht

Op Eerste Pinksterdag vertrekt het schip richting West-Terschelling. Je zeilt dan door de Vliestroom - het zeegat tussen Vlieland en Terschelling - en langs de Richel en de Gronden van Stortemelk. Om vervolgens weer een nieuw eiland af te speuren: Terschelling. En ook voor de laatste dag staat er weer een mooie route op de planning, richting de vaste wal. Wanneer de skyline van Harlingen in zicht komt heb je het gevoel een lange, ontspannende vakantie achter de rug te hebben. Een bijzondere reis, zeilen op het ritme van het getij, voortgedreven door de wind, in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa:  Waddenzee Unesco werelderfgoed. Wie wil dat nu niet?!

Gedurende het hele weekend worden er stevige maaltijden geserveerd en zijn er lekkere hapjes tussendoor. De definitieve route van de cruise wordt op het laatste moment bepaald en afgestemd op de actuele weersverwachting. Voor meer informatie kun je de pagina van Historische Zeilvaart Harlingen bekijken.

Locatie
Harlingen