Handen uit de mouwen voor de Texelse natuur

Het eiland Texel vormt een belangrijk knooppunt in de vogelwereld. Voor ontelbare vogels is dit het laatste tankstation voor ze aan een lange tocht beginnen; naar een warm broedgebied of aangename vakantiebestemming. Voor anderen is het juist de eindbestemming vanwege de mooie broedplaatsen, ook wel baby- of kraamkamers genoemd. Maar kan dit alles wel blijven bestaan? We kampen vandaag de dag namelijk met ontzettend veel (plastic) afval dat de leefomgeving van deze vogels negatief beïnvloed. Help jij mee om dit tegen te gaan? Steek dan je handen uit de mouwen tijdens een actief en geheel verzorgd weekend in de Texelse natuur!
Handen uit de mouwen op Texel
Locatie
Stayokay Texel

Om een aantrekkelijke doorstroom locatie te blijven voor talloze vogelsoorten én om alle kuikens ieder jaar een goede start te geven, hebben de boswachters van Natuurmonumenten jouw hulp nodig. Tijdens een, door Stayokay, geheel verzorgd weekend ga je mee De Schorren op. Om te voorkomen dat plastic nestmateriaal wordt en om de wadplaten aan te harken zodat de favoriete plekjes van de wadvogels weer goed vindbaar zijn. In Stayokay vertelt de boswachter over het werk van Natuurmonumenten op Texel en de bijzondere natuur van Waddenzee Unesco Wereldgoed. Uiteraard kun je al je vragen stellen. Je wordt behoorlijk in de watten gelegd met ontbijt, lunch, diner en borrel. Het is dus niet alleen een werkweekend. Naast een flinke dosis voldoening krijg je heel wat meer.

Wil je meer weten over het effect van plastic op dier en natuur, het toenemen van voorjaarsstormen en het nut van eendenkooien? Kijk dan op de activiteitenpagina van Natuurmonumenten. Hier vind je ook de verschillende vogelsoorten die te zien zijn op Texel en de beschikbare data, prijzen en de manier van inschrijven. Zet hem op!