Dagtocht droogvallen en wadlopen

Op de Waddenzee wisselen eb en vloed elkaar iedere zes uur af en vallen grote delen van het wad droog. Tijdens de dagtocht droogvallen en wadlopen, georganiseerd door de Historische Zeilvaart Harlingen, kun je dit fenomeen meemaken.
Waddenzee Werelderfgoed - wadlopen marketing groningen
Foto: Marketing Groningen

Wandelen over de zeebodem

In Harlingen, de stad aan het wad en thuishaven van de zeilvloot, gaat de volledig verzorgde dagtocht van start. De schipper en matroos hijsen de zeilen en zoeken samen de mooiste droogvalplek uit. Eenmaal aangekomen is het wachten tot de bodem van de zee in zicht komt. Voorzichtig bonzend op de zeebodem komt het schip droog te liggen. Tijd om op ontdekking te gaan op het wad! De schipper wijst de weg en je kunt op eigen houtje wandelen over de zeebodem. Een ervaring waarin je de unieke eigenschappen van Waddenzee Unesco Werelderfgoed past echt ervaart.

 Na het wadlopen kom je terug aan boord en rond borreltijd gaat het water weer stijgen. Er is ondertussen nog genoeg tijd voor een heerlijk diner aan boord. Zodra het schip weer drijft wordt er koers gezet richting thuishaven Harlingen.

 Als het getij en de weersomstandigheden meezitten kan er nog even gezeild worden, maar de focus ligt tijdens deze elf uur durende dagtocht echt op het beleven van een unieke droogval ervaring. Tijdens de tocht is er koffie, thee en je krijgt naast een diner ook een lekkere lunch.

Tijdsduur
11 uur
Locatie
Harlingen

Slaaptip!

Altijd al gedroomd van wonen of slapen op een boot? Dan is deze bijzondere overnachting in Harlingen een echte redder in nood. In de haven ligt namelijk de Lilla Marras, een reddingsboot van weleer en nu een wel heel bijzonder vertrek om in te overnachten. Lees hier meer over deze bijzondere overnachting.