Zeven keer bijzonder overnachten op Waddenzee Werelderfgoed

Werelderfgoed Waddenzee is een ketting van eilanden met een indrukwekkend cultuurlandschap. Het is een uitgestrekt gebied met talloze hoogtepunten waar je, elke dag van ieder seizoen, verrast wordt door de natuurpracht. Wanneer je echt de tijd neemt word je misschien wel beloond door het wad dat boven de zeespiegel uit piept of de blik van een zeehond met zijn jong. Ontdek het eigenzinnige en kwetsbare karakter van een perfect uitgebalanceerd ecosysteem; Met de échte donkere hemels van het Dark Sky Park en de vele verzamelplekken waar miljoenen vogels samenkomen. Bij zo’n bijzondere omgeving, horen natuurlijk net zulke bijzondere overnachtingen. We lichten er graag zeven voor je uit.
Waddenzee Werelderfgoed - Bijzonder overnachten In It Posthûs
Hotel Ambrosijn - bord met visgerecht
Hotel Nobel Ameland - Hotelkamer

De wilde appel van Schiermonnikoog

Dit kleinste hotel van Schiermonnikoog, Hotel Ambrosijn, beschikt over drie luxe viersterren suites, een restaurant waar culinaire dromen uitkomen én een inmiddels beroemde ijssalon. Hier worden namelijk de beste ijsjes van verse eilanderkoeienmelk opgeschept. Het centraal gelegen pand bevindt zich aan de Langestreek, een laan met talloze pittoreske eilanderhuisjes. Vanuit dit punt vertrekken diverse wegen naar het strand, de bossen, de duinen en de zee. Laat je onderdompelen in de geschiedenis, cultuur en natuur van het eiland en kom helemaal tot rust.

Meer informatie

Slapen op het water in het Friese Harlingen

Altijd al gedroomd van wonen of slapen op een boot? Dan is deze bijzondere overnachting in het noorden een echte redder in nood. In Friesland ligt namelijk de Lilla Marras, een reddingsboot van weleer en nu een wel heel bijzonder vertrek om in te overnachten. Deze Engelse schone heeft tussen 1955 en 1979 tientallen zeevarenden gered van een zekere dood, maar kan nu in alle rust gasten ontvangen en hen laten genieten. Van zowel de Waddenzee als haar thuishaven; de stad Harlingen.

Aan dek zijn tal van knusse plekjes om te genieten en in het vooronder bevindt zich een houten tweepersoons bad alsook een bed in de vorm van een waterlelieblad. De achtercabine dient als dagaccommodatie, hier kun je dan ook genieten van het volledig verzorgde ontbijt. Wie de motor wil laten draaien kan een privé-kapitein boeken, voor een twee uur durende vaartocht. Deze boot is dus niet alleen een prachtig vertrek maar ook nog een functionerend schip. Alleen in de winter ligt ze stil, van november tot en met maart kun je er niet overnachten of mee de zee op. 

Meer informatie

Helemaal hoteldebotel op Hotel Nobel Ameland

Ook op Ameland kun je overnachten temidden van eeuwenoude huisjes, in Hotel Nobel Ameland. Dit karakteristieke hotel kent een moderne inrichting en is voorzien van alle luxe. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is: je kunt tegenover het hotel in het kleine kerkje van Ballum logeren. In deze twee gespiegelde appartementen is er volop gebruik gemaakt van glas zodat het daglicht haar weg naar binnen altijd wel weet te vinden. Ballum kent een mooi strand, met in ieder seizoen zijn eigen natuurwonderen. Dat kan ook niet anders wanneer je  op zo’n mooi eiland bent. Ameland is een waar paradijs met bos, duin, kwelder, polder en wad. De verscheidenheid aan vogels is er ongekend en ook Natuurreservaat het Oerd, een prachtig groot duinengebied met strandvlaktes aan de oostkant van Ameland, is een echte aanrader.

Meer informatie

In It Posthûs

Hotel It Posthûs ligt in het Friese dorpje Burdaard aan de Dokkumer Ee. De Dokkumer Ee is een trekvaart tussen Leeuwarden en Dokkum waar je prachtig te water kunt gaan voor een fijne rondvaart. Ondanks dat het pand van oudsher een Herberg is, zijn de kamers van alle luxe voorzien en kennen ze een inrichting van deze tijd. It Posthus ligt zeer centraal, wat het erg gemakkelijk maakt om Terschelling, Ameland en/of Schiermonnikoog te verkennen. Heb je trek gekregen van al het struinen? It Posthûs beschikt over een sfeervol restaurant met uitzicht over het water en de brug van Burdaard. Hier geniet je van het seizoen op je bord.

Meer informatie 

Ver weg van alles maar toch dichtbij in Termunterzijl

Omgeven door prachtige natuurgebieden, polderlandschappen en de zee; Termunterzijl heeft het allemaal. Het hotel, Hotel Termunterzijl, is dan ook een perfecte uitvalsbasis om te genieten van rust, ruimte en weidsheid. Vanuit dit kleine dorp dichtbij Eemshaven, Delfzijl en Groningen kun je de gehele provincie ontdekken. Gezelligheid en historie is er genoeg! In het hotel zelf ben je van alle gemakken voorzien. Met toegang tot een fitnessruimte, een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van een heerlijke lunch, een uitgebreid diner of gewoon een lekker kopje koffie.

Tip: Ook kun je vanuit het hotel diverse arrangementen boeken. Zoals het Borkum arrangement waarbij je met de boot naar het Duitse Waddeneiland Borkum vaart en aan zee een driegangendiner geserveerd krijgt met vis in de hoofdrol. Een echte aanrader. 

Meer informatie

Daar in dat historische pakhuis aan de haven

In het historische pakhuis aan de haven van Oudeschild, komen drie werelden samen. De vrijheid en rust van het eiland Texel, de ruimte en privacy als van een zomerhuis aan het water en de luxe en service van een hotelsuite. Het hotel bestaat uit drie boutique suites, verschillend in grootte. Van heerlijk knus tot ruimte voor het hele gezin. Oudeschild ligt als enige dorp op Texel direct aan zee. Het is mogelijk om vanuit Oudeschild per boot op avontuur te gaan over de Waddenzee en alles te leren over de VOC geschiedenis van de Texelse Reede in museum Kaap Skil. Onder het hotel vind je visrestaurant ‘t Pakhuus, waar heerlijke streek en visgerechten worden geserveerd. In Oudeschild, kun je bij Hotel Texel Suites dus al je zintuigen laten prikkelen.

Meer informatie 

Vorstelijk verblijven in de duinen

 Op wandelafstand van het strand, middenin een uitgestrekt natuurgebied vlakbij Den Helder ligt boutique hotel The Baron Crown. Een historisch pand uit 1936 waar je helemaal tot rust kunt komen tussen weelderige draperieën en kroonluchters in de vorstelijke suites. Vanuit het hotel kun je rechtstreeks de duinen in, het rustige strand op of door Den Helder richting het bos ‘De Donkere Duinen’.

 Er zijn zes verschillende suites, waarvan er vier zich onder de zolderkap bevinden. Naast een authentiek balkenplafond heb je hier het mooiste uitzicht over de diepe tuin of de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa. Ook is er in het hotel een knusse lounge met een knapperend haardvuur en is er een sfeervolle ontbijtruimte waar je in de ochtend kunt genieten van een vers klaargemaakt ontbijt. The Baron Crown is een fraaie uitvalsbasis om de Kop van Noord-Holland en de Waddeneilanden te ontdekken met de zee altijd dichtbij.

Meer informatie