Bijzonder overnachten in NLDelta

De natuur in Nationaal Park NLDelta is zo afwisselend dat je waarschijnlijk niet alle landschappen in één dag kunt bekijken. Eén of meerdere overnachtingen in de omgeving zijn daarom de oplossing. Kies een bijzondere overnachting in of dichtbij de natuur en maak je uitje extra bijzonder. Hieronder vind je een aantal originele accommodaties om dit internationale kruispunt voor bijzondere (trek)vissen en trekvogels grondig te bewonderen. Ook goed te combineren met een dagje Dordrecht of Rotterdam.

Villa Augustus
Slot Loevestein
Foto: OldskoolDesign
Tiengemeten

Prinsheerlijk overnachten in Slot Loevestein 

Slot Loevestein is gelegen binnen een vesting aan een straatje met soldatenhuisjes, een imposante kastanjeboom en met een majestueus uitzicht op het kasteel. Ga helemaal terug in de tijd tijdens een overnachting in de Commandeurswoning of het Soldatenhuisje. En geniet vervolgens uitgerust van een heerlijk ontbijt met biologische en streekproducten.

Zodra je bent opgeladen kun je er natuurlijk voor kiezen om het slot en bijbehorend museum te ontdekken, maar omdat Slot Loevestein in de uiterwaarden van de Maas en Waal ligt mag je een trip door de natuur eigenlijk niet overslaan. In dit waterrijke gebied kan de natuur haar gang gaan. Het prachtige rivierenlandschap heeft daarom een grote diversiteit aan planten en dieren. Een zeer geschikte omgeving om te voet, per fiets of per boot te betreden. Misschien spot je nog een Rode Geus of kudde Konikpaarden!

Meer informatie 

 

Beleef de Biesbosch in Stayokay Hostel Dordrecht

Omdat de Stayokay zo dicht aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch ligt is de link met de natuur heel gemakkelijk te maken. Je kunt er dan ook op bijzondere en duurzame wijze overnachten. Bijvoorbeeld in het Wikkelhouse, gemaakt van gerecycled karton. Hier kun je even aan de drukte ontsnappen. Ook kun je 2km verderop slapen in de Ecolodge, een drijvende hotelkamer midden in de Biesbosch. Met ramen van de vloer tot aan plafond heb je een prachtig uitzicht over het water en de weilanden. 

En alsof deze overnachting nog niet bijzonder genoeg is, is er ook nog vanalles te doen in de omgeving. Prikkel je zintuigen bij de bijenkasten en proef de door bijen verzamelde honing, huur een kano of fluisterboot bij het nabijgelegen Biesboschcentrum Dordrecht en ga op avontuur in de Biesbosch of trek lekker de stad in en laat je verrassen door wat Dordrecht of Rotterdam je te bieden hebben.

Meer informatie 

 

Villa Augustus, alsof je thuis bent

Spreekt het je meer aan om te logeren alsof je bij iemand thuis bent? Verblijf dan in deze voormalige watertoren van Dordrecht, waar elke kamer uniek is en tegelijkertijd voelt als thuiskomen. Omgeven door een prachtige (moes)tuin, waar producten worden verbouwd voor het restaurant en de markt.

Als natuurliefhebber kun je er uitkijken over het Wantij en de moestuin óf kiezen voor de tuinkamer, van waaruit je direct de weelderige tuin in stapt. De liefhebber van de stad kiest voor de Lantarenkamer; bovenin de toren, met een schitterend panorama-uitzicht over Dordrecht. Je wandelt binnen 15 minuten naar het centrum van de stad

Behalve overnachten kun je ook eten in Villa Augustus. Het restaurant bevindt zich midden in de groentetuin waar de seizoensgebonden gerechten, bereid met biologische ingrediënten, worden geserveerd.

Meer informatie

 

Even helemaal opladen in Herberg Tiengemeten

Onder de rieten kap van deze herberg vind je zes mooie tweepersoonskamers. Ze zijn van alle gemakken voorzien en kijken allen uit over het prachtige natuureiland Tiengemeten. Geniet je liever midden in de natuur van pikdonkere nachten of vogelgeluiden bij schemerlicht? Zet dan je tentje neer op de bijbehorende camping. 

Op Tiengemeten vind je een oase van weidse waterrijke deltanatuur, waar je de drukte van de stad volledig achter je laat. Maak kennis met de grazende robuuste runderen, moerassige rietlanden, duizenden watervogels, eeuwenoude boomgaarden en als je geluk hebt, de bever. Maar ook aan cultuur geen gebrek met o.a. het Rien Poortvliet Museum en  Landbouwmuseum Tiengemeten. Net waar je zin in hebt!

Meer informatie

 

Overnachten tussen groente en fruit op Glamping de KasInn

In het Brabantse dorp Hank vind je aan de rand van de Biesbosch een grote tuinkas van 60m2. Voorheen werden hier bloemen, groente en fruit in gekweekt maar vandaag de dag dient het als luxe overnachtingsaccommodatie. Door al het glas heb je een schitterend wijds uitzicht over de omliggende akkers en het Brabantse landschap. Het lijkt net of je in de open lucht kampeert, maar dan wel lekker warm binnen.

Na het genieten van een massagedouche onder de sterrenhemel en een heerlijke comfortabele nacht, kun je bijvoorbeeld een bootje te huren in de Vissershang (haven van Hank). Maar ook de stad en verschillende attractieparken liggen binnen handbereik. 

Trek je er met het gehele gezin op uit? Al deze originele overnachtingen zijn zeer geschikt voor jong en oud.

Meer informatie