Bijzonder overnachten in kerkjes aan de rand van Waddenzee Unesco Werelderfgoed

Dat de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zegt al genoeg over de bijzonderheid van het gebied. Het natuurgebied is een populaire plek onder vogels. En onder mensen. Wat dit gebied zo speciaal maakt, ervaar je pas echt als je er een paar dagen verblijft. Daarom zetten we een aantal unieke, kerkelijke logeerplekken voor je op een rijtje in het mooie Friesland. Lees snel verder en misschien vind jij wel jouw match made in heaven!
Waddenzee Werelderfgoed_Bijzonder overnachten in kerkjes
Waddenzee Werelderfgoed_ Kerken Friesland -Groningen_Ellen van den Doel

Terug in de tijd in Kerkje 1621

Op het Friese platteland in Hoornsterzwaag vind je Kerkje 1621. Een historische gebouw uit het jaar… 1621. In samenwerking met MADE.COM is dit pareltje omgetoverd tot een prachtige logeerlocatie, met alles erop en eraan. Host Rudolphine ontvangt je met open armen en verzorgt een overheerlijk ontbijt. Er is hier op het platteland rust, maar voor wie dat wil ook genoeg te beleven. Het kerkje wordt omringd door een (speel)bos, een gezellig terras, verschillende museums, een eeuwenoude kathedraal en een bijzondere frambozenboerderij.

Meer informatie

Dompel je onder in de hemelse sferen van De Witte Kerk

Overnachten in een Middeleeuwse kerk, inclusief een slaapkamer met uitzicht op de kerkzaal. Hoe bijzonder is dat! In De Witte Kerk in Hemrik kan het. Alle kerkelijke elementen zijn behouden: van de authentieke deuren tot de antieke tegelvloer in de hal. En ook de prachtige 17e eeuwse houten preekstoel is nog intact. Dit geeft de kerk enorm veel charme. Binnen 15 minuten ben je in Drachten en binnen 10 minuten zit je in het sfeervolle Gorredijk. Huur een bootje, of volg een van de vele wandel- en fietsroutes om de streek te verkennen.

Meer informatie

Tussen de kerkbanken in de Oosterwoldse Dorpskerk

Beleef een gezegende overnachting tussen de kerkbanken van de rijksmonumentale Dorpskerk in streekdorp Oosterwolde. Pal onder het orgel ligt een gespreid bedje voor je klaar met daarnaast een gezellige zithoek. Voor een panoramisch uitzicht over de kerk, verplaats je je naar boven. Is het lekker weer? Drink een lekker kopje koffie of thee op het buitenterras(je). Overal om je heen zie je groen. Door de torenhoge ramen kijk je zo het groen van de bomen in. En natuurparken als Het Drents-Friese Wold en Fochteloërveen zijn vlakbij en een bezoek meer dan de moeite waard.

Meer informatie 

Hemels slapen in de Pieter Stuyvesantkerk

Verblijven in de Pieter Stuyvesantkerk in Peperga voelt als thuiskomen. Op een plek als deze kom je echt helemaal tot rust. Door de grote raampartijen is er veel lichtinval en heb je ‘s avonds uitzicht op de maan en de betoverende sterrenhemel. De nacht breng je door in een groot hemelbed. Hoe toepasselijk! Het kerkje ligt ook nog eens in een natuurrijke omgeving. Wandel een van de acht swalkrûtes, vaar door Nationaal Park de Weerribben-Wieden of neem een duik in de zwemplassen. Mooie Friese steden als Heerenveen en Drachten vind je ook in de buurt.

Meer informatie